Ορισμένες χώρες για δορυφορικές επικοινωνίες με το iPhone 13

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικά καλά ενημερωμένος αναλυτής Ming-Chi Kuo ανακοίνωσε ότι το iPhone 13 θα προσφέρει υποστήριξη για επικοινωνίες μέσω δορυφόρου. Ο Μαρκ Γκούρμαν είχε διευκρινίσει λίγες ημέρες αργότερα, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι οι εν λόγω επικοινωνίες θα είναι μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δεν πρέπει να περιμένετε ότι θα μπορείτε να τις κάνετε χωρίς τον παροχο σας όπως να καλεί αποκλειστικά και να στέλνει SMS στους αγαπημένους σας.

Γιατί μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Για τους παροχους ήδη, η Apple δεν προσπαθεί να τους αποξενώσει. Επίσης, μπορούμε να φανταστούμε ότι θα ήταν γρήγορα ένα χάος στο επίπεδο των δορυφόρων αν τα χρησιμοποιούσαν αρκετά εκατομμύρια, ακόμη και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτή δεν είναι η κύρια χρήση τους. Ένα άλλο στοιχείο που ανέφερε ο Mark Gurman είναι το γεγονός ότι η προσφορά μιας τέτοιας υποστήριξης θα απαιτούσε νέα εξαρτήματα τα οποία, ως έχουν, δεν υπάρχουν.

Δύο προσεγγίσεις για την υποστήριξη

Για υπενθύμιση, η Apple σχεδιάζει δύο προσεγγίσεις για την υποστήριξη κλήσεων και μηνυμάτων μέσω δορυφόρου με το iPhone 13. Η πρώτη σάς επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα σε μια επαφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα μηνύματα θα είναι γκρι στην εφαρμογή Μηνύματα, όπου τα SMS είναι πράσινα και τα iMessages είναι μπλε. Η επαφή θα ειδοποιηθεί για το μήνυμα, ακόμη και αν έχει ενεργοποιήσει το Μην ενοχλείτε. Η δεύτερη προσέγγιση θα επιτρέψει στους χρήστες να παραλάβουν το iPhone τους και να αναφέρουν ένα συμβάν που απαιτεί έκτακτη ανάγκη, όπως αεροπορικό δυστύχημα ή πυρκαγιά. Πληροφορίες, όπως τα δεδομένα υγείας και η τοποθεσία του χρήστη, θα κοινοποιούνται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορούν να κάνουν προετοιμασίες πριν ταξιδέψουν. Επίσης, οι επαφές του χρήστη θα λάβουν ένα μήνυμα που θα προειδοποιεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.