Η Apple δυσκολεύεται να βρει προμηθευτή των μπαταριών για το Apple Car της . Σύμφωνα με το Reuters , οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κατασκευαστή και των Κινέζων προμηθευτών CATL και BYD έχουν σταματήσει μετά την άρνησή τους να έχουν μια ομάδα και ένα εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες με πελάτη μόνο την Apple.

Δεν είναι εύκολο να βρείς έναν προμηθευτή μπαταριών για το Apple Car

Η Apple θα ήθελε να χρησιμοποιήσει μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) για το Apple Car της, εν μέρει επειδή είναι φθηνότερες στην παραγωγή τους από τις μπαταρίες λιθίου που απαιτούν κοβάλτιο και νικέλιο. Η εταιρεία λέγεται ότι απευθύνεται σε Κινέζους κατασκευαστές επειδή είναι σε θέση να κατασκευάζουν πιο προηγμένες μπαταρίες LFP από τους ανταγωνιστές τους χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία πακέτου μπαταριών που βελτιώνει την απόδοση, την εμβέλεια και την πυκνότητα της ενέργειας.


Αποδεικνύεται ότι η CATL είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής των μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. Προμηθεύει ιδιαίτερα την Tesla. Ωστόσο, ο όμιλος ήταν απρόθυμος να δημιουργήσει εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ανησυχιών για το κόστος και γεωπολιτικών εντάσεων. Από την πλευρά της, η BYD διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο μπαταριών φωσφορικού σιδήρου στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια. Αλλά ο προμηθευτής αρνήθηκε να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο που θα προμηθεύει αποκλειστικά την Apple. Η CATL θεωρεί επίσης αδύνατη τη δημιουργία ειδικής ομάδας που θα συνεργάζεται αποκλειστικά με την Apple, λόγω έλλειψης εύρεσης επαρκούς προσωπικού.

Παρά τις αρνήσεις που χρονολογούνται πριν από λίγους μήνες, η Apple εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί συμφωνία και γι' αυτό συνεχίζει να διαπραγματεύεται μαζί τους σήμερα. Ταυτόχρονα, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone εξετάζει τους Ιάπωνες προμηθευτές, όπως η Panasonic. Μια ομάδα έχει επίσης σταλεί στην Ιαπωνία για να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια συνεργασία.