Η Apple σταμάτησε να υπογράφει το iOS 14.8 στο επίπεδο των διακομιστών της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η ενημέρωση ή η επαναφορά στη συγκεκριμένη έκδοση. Αυτή είναι (προς το παρόν;) η τελευταία έκδοση του iOS 14.

Λήξη υπογραφής για iOS 14.8

Η διακοπή της υπογραφής του iOS 14.8 σημαίνει ότι οι χρήστες που εγκατέστησαν το iOS 15 δεν μπορούν πλέον να επιστρέψουν στο iOS 14. Οι μοναδικές εκδόσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι τώρα είναι το iOS 15, το iOS 15.0.1 και η beta του iOS 15.1. Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν iOS 14.8 δεν πρέπει να ξεχαστούν γνωρίζοντας ότι η Apple έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της φέτος. Η ομάδα τους προσφέρει την επιλογή να παραμείνουν στο iOS 14 και όχι απαραίτητα να μεταβούν στο iOS 15 για να έχουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Το iOS 14.8 κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου . Αυτή η ενημέρωση δεν έφερε κάτι νέο, αλλά διόρθωσε δύο τρωτά σημεία ασφαλείας. Το πρώτο (CVE-2021-30860) αφορούσε το στοιχείο CoreGraphics. Η επεξεργασία κακόβουλου PDF θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα. Αυτό το ελάττωμα προοριζόταν να είναι μηδενικού κλικ και αξιοποιήθηκε από το spyware Pegasus . Το δεύτερο σταθερό ελάττωμα (CVE-2021-30858) επηρέασε το WebKit, τον κινητήρα απόδοσης του Safari. Η επεξεργασία κακόβουλου περιεχομένου ιστού μπορεί να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα. Και στις δύο περιπτώσεις, η Apple ανέφερε ότι τα ελαττώματα είχαν ήδη αξιοποιηθεί από χάκερ.