Η Apple κυκλοφορεί την τρίτη δημόσια beta του iOS 15.1 για iPhone και iPadOS 15.1 για iPad. Έρχεται λίγο
μετά το αντίστοιχο beta για τους προγραμματιστές .

Νέα δημόσια betas για iOS και macOS

Το beta 3 του iOS 15.1 προσθέτει δύο νέες δυνατότητες σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Το πρώτο είναι η προσθήκη της μορφής ProRes για βίντεο στα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Απλώς πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να το ενεργοποιήσετε. Προσοχή, ωστόσο, ένα βίντεο ProRes ζυγίζει το βάρος του. Σύμφωνα με την Apple, ένα βίντεο ενός λεπτού ζυγίζει περίπου 1,7 GB σε HD και 6 GB σε 4K. Επιπλέον, η λήψη ProRes υποστηρίζεται έως 30 fps σε 4K και έως 60 fps στα 1080p για συσκευές με 256 GB αποθηκευτικού χώρου και άνω. Αυτό είναι μόνο 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο για το iPhone 13 Pro με 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Η δεύτερη καινοτομία είναι μια νέα επιλογή απενεργοποίησης της αυτόματης λειτουργίας μακροεντολής , ακόμα στο iPhone 13 Pro. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή.

Η τρίτη δημόσια έκδοση beta του iOS 15.1 είναι διαθέσιμη για λήψη από τις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού εάν η συσκευή σας έχει διαμορφωθεί ώστε να λαμβάνει δημόσια betas. Εάν όχι και σας ενδιαφέρει, μεταβείτε στη beta.apple.com , συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Apple και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Από την πλευρά του Mac, η Apple προσφέρει την ένατη δημόσια beta έκδοση του macOS Monterey, αμέσως μετά την έκδοση beta του προγραμματιστή. Αυτή η έκδοση δεν πρόσθεσε τίποτα ιδιαίτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη. Η ενημέρωση λαμβάνεται από τις Προτιμήσεις συστήματος> Ενημέρωση λογισμικού.