Η Google βοηθά την Apple για RCS στο iPhone

Τα SMS είναι ένα σύστημα που δεν είναι σύγχρονο. Εδώ τώρα έρχεται το RCS. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αποστέλλονται είναι καλύτερης ποιότητας, οι ομαδικές συνομιλίες διαχειρίζονται καλύτερα, είναι δυνατή η συνομιλία από σύνδεση Wi-Fi, υπάρχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (εκτός από ομαδικές συνομιλίες) και περισσότερο. Το τρέχον πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες Android μπορούν να επωφεληθούν από τον διάδοχο SMS μεταξύ τους, αλλά όχι αν συνομιλούν με άτομα που έχουν iPhone. Το πρόβλημα είναι ότι το iOS δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο.

Ο επίσημος λογαριασμός του Android στο Twitter ανέφερε ένα tweet που έλεγε ότι ο παίκτης του γκολφ Bryson DeChambeau είναι μεταξύ εκείνων που έχουν smartphone Android και ως εκ τούτου εμφανίζεται πράσινος σε ομαδικές συνομιλίες με χρήστες iPhone (πράσινο = SMS μπλε = iMessage). "Το πράσινο χρώμα είναι το επόμενο βήμα για τον βασιλιά μας της πράσινης φούσκας" , έγραψε στο Twitter στον επίσημο λογαριασμό Twitter του Android. Ο Hiroshi Lockheimer ανέφερε στη συνέχεια αυτό το tweet, λέγοντας: «Οι ομαδικές συζητήσεις δεν χρειάζεται να σπάσουν με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια πολύ σαφής λύση. Εδώ είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όσους μπορούν να το διορθώσουν: είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε » .

Αυτός που εποπτεύει το Android στην Google προσφέρει ως εκ τούτου τη βοήθειά του στην Apple (χωρίς να το κατονομάσει), ώστε το RCS να φτάσει και στο iPhone. Αλλά φαίνεται ότι ξεκίνησε άσχημα αφού η Apple δεν έδειξε ποτέ κανένα σημάδι πιθανής υποστήριξης iOS. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πιέζει την Apple να υιοθετήσει αυτό το πρωτόκολλο. Η ομάδα το είχε ήδη κάνει και τον Ιούλιο.