Πώς να προβάλλετε την κοινή χρήση της οθόνης στο iOS 15 με το FaceTime

0


Τα πιο καλά νέα της Apple για την
FaceTime λειτουργία , είναι το SharePlay, που είναι γεμάτο με επιλογές κοινής χρήσης και η μεγαλύτερη σας επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη της συσκευής σας με τα άτομα που είστε FaceTiming. Δεν έφτασε εγκαίρως με τη μεγάλη κυκλοφορία του iOS 15, αλλά έρχεται σύντομα στο iOS 15.1.

Είτε πρόκειται για έναν άλλο χρήστη FaceTime είτε για πολλούς, το εργαλείο κοινής χρήσης της  οθόνης του SharePlay σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε ό, τι θέλετε μαζί του. Μπορεί να είναι φωτογραφίες της οικογένειάς σας, βίντεο φίλων, σημαντικές ιστοσελίδες και οποιαδήποτε εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επιτέλους να δείξετε στους συγγενείς σας με λιγότερο τεχνογνωσία πώς να διορθώνουν τις ρυθμίσεις που έχουν μπερδέψει στις συσκευές τους. Μπορείτε ακόμη να μοιραστείτε τη μουσική μόνοι σας.

Συγχρονισμός βίντεο και ήχου μεταξύ των χρηστών του FaceTime, οπότε αν κάποιος κάνει παύση, επαναφορά, γρήγορη προώθηση ή παράλειψη, αυτό συμβαίνει σε όλους.

Συσκευές & Συμβατότητα

  • Το SharePlay λειτουργεί σε συσκευές Apple (iPhone, iPad, Mac).
  • Χρειάζεστε τουλάχιστον iOS 15.1, iPadOS 15.1 ή macOS 12 (Monterey).
  • Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν μία από τις παραπάνω εκδόσεις λογισμικού ή νεότερη.
  • Εάν ένα άτομο δεν έχει ενημερωθεί ακόμα, το SharePlay δεν θα λειτουργήσει στην κλήση.
  • Μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο του SharePlay σε Apple TV (tvOS 15.1 ή μεταγενέστερη έκδοση).
  • Η ροή στο Apple TV λειτουργεί μόνο από iPhone ή iPad.

Υποστηριζόμενες εφαρμογές

  • Αυτή τη στιγμή, η Apple TV και η Apple Music έχουν ενσωμάτωση SharePlay.
  • Η Apple Podcasts και ενσωμάτωση του SharePlay έρχεται σύντομα.
  • Με το APF του AVFoundation και τα νέα Group Activities, οι προγραμματιστές τρίτων μπορούν να δημιουργήσουν διαδραστικές εμπειρίες SharePlay στις εφαρμογές τους. Σύμφωνα με την Apple , οι Disney+, ESPN+, HBO Max, Hulu, MasterClass, Paramount+, Pluto TV, TikTok, Twitch και πολλοί άλλοι ενσωματώνουν το SharePlay.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης του SharePlay για κοινή χρήση άλλων εφαρμογών.

Απαιτούνται συνδρομές

  • Πρέπει να εγγραφείτε στο Apple Music για να μοιραστείτε/ακούσετε μουσική.
  • Πρέπει να εγγραφείτε στο Apple TV+ ή σε ένα τηλεοπτικό κανάλι για κοινή χρήση/παρακολούθηση ταινιών/τηλεόρασης (εκτός εάν πρόκειται για δωρεάν βίντεο, όπως τρέιλερ, κλιπ κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια του SharePlay

  • Οι ειδοποιήσεις θα κρυφτούν κατά την κοινή χρήση οθόνης με το SharePlay.
  • Οι κοινοποιήσεις οθόνης ελέγχονται μόνο από το άτομο που μοιράζεται την οθόνη τους.
  • Στις εφαρμογές που υποστηρίζονται από το SharePlay, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.
  • Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να τερματίσει το SharePlay μόνο για αυτόν ή για όλους τους άλλους στην κλήση.
  • Οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να "ανοίξουν" ένα SharePlay εάν ​​δεν ανοίξει αυτόματα.

Τρόπος προβολής κοινής χρήσης με το SharePlay του FaceTime

Θα χρησιμοποιήσω το iOS 15.1 σε δύο iPhone, αλλά η διαδικασία θα είναι πανομοιότυπη εάν χρησιμοποιείτε iPadOS 15.1 σε iPad. Στο macOS 12, μπορείτε να βρείτε το κουμπί SharePlay στη γραμμή μενού κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime. Για αναπαραγωγή ή προβολή πολυμέσων χρησιμοποιώντας το SharePlay στο tvOS 15.1, πρέπει να το ξεκινήσετε από iPhone ή iPad.

Για όλες τις παρακάτω επιλογές, σημειώστε ότι οι άλλοι συμμετέχοντες στο FaceTime ενδέχεται να χρειαστεί να "ανοίξουν" ένα SharePlay χρησιμοποιώντας το κουμπί στα στοιχεία ελέγχου του FaceTime. Εάν δεν συμμετάσχουν, δεν θα δουν την οθόνη σας. Εάν η συσκευή τους είναι κλειδωμένη, θα πρέπει να την ξεκλειδώσουν πριν παρακολουθήσουν ή ακούσουν το SharePlay. Και αν έχουν συμμετάσχει σε πρόσφατο SharePlay σε προηγούμενη κλήση, ενδέχεται να συμμετάσχουν αυτόματα.

Επιλογή 1 Κοινή χρήση ολόκληρης της οθόνης σας

Ξεκινήστε μια κλήση FaceTime ή ομαδική FaceTime. Για να μοιραστείτε ολόκληρη την οθόνη σας, πατήστε το εικονίδιο SharePlay στα στοιχεία ελέγχου FaceTime. Εάν δεν βλέπετε τα στοιχεία ελέγχου, πατήστε στην οθόνη για να τα αποκρύψετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Κοινή χρήση της οθόνης μου".

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος βρισκόσασταν στη μέση κοινής χρήσης μέσων από μια υποστηριζόμενη εφαρμογή SharePlay (δείτε τις παρακάτω επιλογές), το FaceTime μπορεί να σας ζητήσει "Αντικατάσταση υπάρχοντος" προτού λειτουργήσει η νέα κοινή χρήση οθόνης.

Θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση τριών δευτερολέπτων και θα ειδοποιηθείτε ότι οι ειδοποιήσεις θα κρυφτούν κατά την κοινή χρήση. Η αντίστροφη μέτρηση σας δίνει χρόνο για να φτάσετε σε αυτό που θέλετε να μοιραστείτε. Για να βρείτε αυτό που θέλετε να μοιραστείτε, πιέστε το FaceTime to Picture in Picture, στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή, την αρχική οθόνη κ.λπ. που θέλετε να εμφανίσετε.

Το άλλο άτομο ή άτομα στην κλήση θα βλέπουν την οθόνη σας ως μικρογραφία ή σε ολόκληρη την οθόνη και θα τους ενημερώνει ποιος μοιράζεται την οθόνη τους. Μπορούν να πατήσουν το πράσινο ή το μπλε στη γραμμή κατάστασης για να εμφανιστούν τα στοιχεία ελέγχου FaceTime.

Για να διακόψετε την κοινή χρήση της οθόνης σας, πατήστε το εικονίδιο SharePlay στα στοιχεία ελέγχου FaceTime. Εάν δεν βρίσκεστε στην εφαρμογή FaceTime, μπορείτε να αποκρύψετε τα στοιχεία ελέγχου πατώντας το πράσινο ή το μπλε στη γραμμή κατάστασης. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την οθόνη σας εάν θέλετε να κόψετε επίσης τη ροή της κάμεράς σας.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !