Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα
την πρώτη beta του iOS 15.2 στο iPhone και του iPadOS 15.2 στο iPad , είναι μια ευκαιρία να μάθετε τι νέο υπάρχει. Δεν υπάρχουν και πολλά στην πραγματικότητα παρά μόνο δύο προσθήκες.

Βρέθηκαν νέες δυνατότητες στο iOS 15.2 beta 1

Η πρώτη καινοτομία της beta 1 του iOS 15.2 είναι η άφιξη της αναφοράς απορρήτου της εφαρμογής. Η Apple παρουσίασε αυτήν την καινοτομία τον περασμένο Ιούνιο στο WWDC κατά την ανακοίνωση του iOS 15. Αυτή η αναφορά δείχνει τη συχνότητα με την οποία κάθε εφαρμογή χρησιμοποίησε την εξουσιοδότηση που χορηγήθηκε για πρόσβαση στην τοποθεσία, τις φωτογραφίες, την τοποθεσία, την κάμερα, το μικρόφωνο και τις επαφές τις τελευταίες επτά ημέρες. Μπορείτε να ελέγξετε αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές. Μπορείτε επίσης να μάθετε με ποιους κοινοποιούνται τα δεδομένα τους προβάλλοντας όλους τους τομείς τρίτων με τους οποίους έρχεται σε επαφή μια εφαρμογή.

Μπορείτε να βρείτε την αναφορά απορρήτου της εφαρμογής στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να περιμένετε λίγο για να συγκεντρωθούν και να εμφανιστούν τα δεδομένα.

Η δεύτερη καινοτομία αφορά τη λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα για τις αυτόματες κλήσεις υφίσταται αλλαγή με το iOS 15.2. Τώρα μπορείτε να πατήσετε το πλευρικό κουμπί πολλές φορές για να ξεκινήσετε τη λειτουργία ή να κρατήσετε το πλευρικό κουμπί και το κουμπί έντασης μαζί. Επίσης, υπάρχει οκτώ δευτερόλεπτα μεγαλύτερη αντίστροφη μέτρηση πριν από την πραγματοποίηση μιας κλήσης, σε σύγκριση με τρία δευτερόλεπτα πριν.

Η Apple δεν λέει ακόμη πότε η τελική έκδοση του iOS 15.2 θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Μπορούμε σε κάθε περίπτωση να ελπίζουμε ότι οι επόμενες beta θα φέρουν άλλες καινοτομίες.