Η Apple δεν περιλαμβάνει πλέον φορτιστή στο κουτί του iPhone και αυτό ενοχλεί τους φοιτητες στην Κίνα
που αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιτεθούν στον κατασκευαστή.  Πιστεύουν ότι ένα τέτοιο εξάρτημα πρέπει να παρέχεται.

Μήνυση στην Κίνα για την απώλεια φορτιστή iPhone στο κουτί

Αυτή η επιλογή να μην προσφέρεται πλέον φορτιστής στο κουτί ξεκίνησε πέρυσι με το iPhone 12 . Στη συνέχεια, η Apple έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην τον συμπεριλάβει πλέον και με άλλα μοντέλα iPhone που υπήρχαν ήδη στην αγορά. Και όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό συνεχίστηκε φέτος και με το iPhone 13. Επίσημα, η Apple λέει ότι πήρε αυτή την απόφαση για χάρη του περιβάλλοντος, πιστεύοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη έναν φορτιστή στο σπίτι, κάτι που ποτέ δεν πίστεψε κανένας.

Οι φοιτητές στο Πεκίνο και τη Σαγκάη προσπάθησαν να αμφισβητήσουν αυτό το επιχείρημα στο δικαστήριο. Ζήτησαν από την Apple να παράσχει έναν φορτιστή τοίχου για ένα iPhone 12 Pro Max που αγόρασε ένας φοιτητής, να πληρώσει 100 γιουάν (13,46 ευρώ) για αθέτηση σύμβασης και να καλύψει τα νομικά έξοδα. Σε μια διαδικτυακή ακρόαση με το δικαστήριο του Πεκίνου, ο φοιτητής υποστήριξε ότι το καλώδιο USB-C σε Lightning που μπήκε στο κουτί του iPhone 12 ήταν ασυμβίβαστο με άλλους φορτιστές στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, λέει ότι δεν ήταν σε θέση να φορτίσει το τηλέφωνο όπως διαφημίζεται στον ιστότοπο της Apple.

Η Apple δεν βλέπει πρόβλημα

Η Apple υπερασπίζεται τον εαυτό της σχετικά με το θέμα εξηγώντας ότι το να μην συμπεριλαμβάνεται πλέον φορτιστής στο κουτί έχει γίνει συνήθης πρακτική στον κλάδο και από άλλους. Οι μαθητές αντιτίθενται ότι αρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές δίνουν την επιλογή στους πελάτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν ή να μην έχουν αν θέλουν τον προσαρμογέα AC. Από την άλλη, οι νέοι πιστεύουν ότι η Apple χρησιμοποιεί το ψεύτικο επιχείρημα του περιβάλλοντος για να προωθήσει τους δικούς της φορτιστές MagSafe.

Πολλοί Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους μαθητές για την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών. Κάποιοι είπαν ότι αναγκάστηκαν να αγοράσουν νέους φορτιστές κατά την αναβάθμιση σε iPhone 12, αλλά άλλοι ανησυχούν ότι η Apple θα επιβαρύνει το κόστος στους καταναλωτές εάν της ζητηθεί να διανείμουν φορτιστές.

Παρόμοιο περιστατικό έχει ήδη σημειωθεί στη Βραζιλία. Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Βραζιλίας επέβαλε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple για την πώληση του iPhone 12 χωρίς φορτιστή. 

Μη ξεχνάμε πως στη Γαλλία είναι  είναι υποχρεωτικό να υπάρχει υπάρχει μέσα στη συσκευασία.