Η ομάδα Pangu και η Kunlun Lab κατάφεραν ο καθένας μονος του να κάνει jailbreaking ένα iPhone 13 Pro με iOS 15. Η πρώτη ομάδα θα φέρει καλές αναμνήσεις σε κάποιους, αφού είναι αυτή που προσέφερε
εργαλεία για jailbreak την εποχή του iOS 9 .

Ένα πρώτο jailbreak για το iPhone 13 Pro και το iOS 15

Τόσο η Pangu όσο και η Kunlun Lab μπόρεσαν να κάνουν jailbreak στο iPhone 13 Pro κατά τη διάρκεια του TianfuCup (TFC) 2021. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στην Κίνα με τρεις εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία ασφαλείας σε διάφορες συσκευές. Το συνολικό έπαθλο για τον διαγωνισμό είναι μέχρι 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η ομάδα του Pangu, εκτός από το ότι ήταν ένα jailbreak από απόσταση. Αυτό τους επέτρεψε να λάβουν ένα μπόνους 300.000 δολαρίων. Από την πλευρά του, το Kunlun Lab πραγματοποίησε επίσης ένα απομακρυσμένο jailbreak μέσω του Safari. Η όλη χειραγώγηση κράτησε μόνο 15 δευτερόλεπτα.

Πότε θα είναι διαθέσιμο για το κοινό ένα εργαλείο jailbreak;

Φυσικά, ορισμένοι αναρωτιούνται πότε θα δει το φως της δημοσιότητας το jailbreak των iPhone 13 και iOS 15. Είναι καλό να σημειωθεί ότι ομάδες όπως η Pangu και το Kunlun Lab δεν μοιράζονται πλέον τα εργαλεία τους στο ευρύ κοινό. Μην περιμένετε λοιπόν από αυτούς ένα εργαλείο jailbreak. Η μόνη λύση είναι να περιμένετε κάποιον να βρει τις τρύπες ασφαλείας και να τις εκμεταλλευτεί με ένα δημόσιο εργαλείο. Μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων, μηνών… ή ακόμα περισσότερο. Ίσως θα προέλθει από τον Pwn20wnd, ο οποίος κυκλοφόρησε jailbreak στο παρελθόν με το εργαλείο του Unc0ver. 

 Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις...