Η Apple απολύει την υπάλληλό της Janneke Parrish

Η Janneke Parrish, η οποία εργαζόταν στην ομάδα Apple Plans, απολύθηκε μετά τη διαγραφή αρχείων από τις συσκευές εργασίας της, ενώ μια εσωτερική έρευνα ήταν σε εξέλιξη, αναφέρει το The Verge . Για την Apple, η συμπεριφορά της υπαλλήλου της ήταν παράνομη. Τα αρχεία περιλάμβαναν εφαρμογές όπως το Robinhood, το Pokémon Go και το Google Drive.

Εσωτερικά, ορισμένοι υπάλληλοι εξέφρασαν την έκπληξή τους που η απόλυση της Janneke Parrish θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από αντίποινα για την οργάνωση του κινήματος #AppleToo. Για αυτό και αντέδρασε στο Twitter:

Υπάρχουν συνέπειες στην έκφραση του εαυτού σας. Υπάρχουν συνέπειες στο να κάνεις το σωστό.

Κάνουμε όμως το σωστό γιατί είναι το σωστό. Το #AppleToo ζητά από την Apple να το κάνει καλύτερα, να τερματίσει τις συστημικές διακρίσεις, την κατάχρηση και τις μισθολογικές ανισότητες.

Κάνε ό, τι χρειάζεται...

Δεν είναι η πρώτη απόλυση

Αυτή είναι η δεύτερη απόλυση στην Apple για παράβαση των κανόνων. Τον περασμένο μήνα, ο κατασκευαστής χώρισε τους δρόμους του με την Ashley Gjøvik .Αυτή είχε μοιραστεί με τα μέσα ενημέρωσης αρκετές εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Πριν φύγει από την Apple, η υπάλληλος υπέβαλε καταγγελίες σε κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες.