Ανακαλύψτε 25 καλύτερες κρυφές λειτουργίες του iOS 15 που ίσως να μη γνωρίζετε

0

 


Υπάρχουν πολλά κρυφά χαρακτηριστικά στο iOS 15 που η Apple δεν μας τα παρουσίασε στην κεντρική ομιλία της όταν αυτό κυκλοφόρησε.

Δείτε τις 25 καλύτερες κρυφές λειτουργίες του iOS 15 που θα θέλατε να δοκιμάσετε στο iPhone σας.

1. Σύρετε και αποθέστε στις εφαρμογές

μεταφορά και απόθεση στο iOS 15

Η Apple έφερε υποστήριξη για τη διάσημη λειτουργία «Drag and Drop» στο iOS. Στο iOS 15, όπου μπορείτε να παραλάβετε ένα κείμενο, μια εικόνα, έναν σύνδεσμο ή ένα αρχείο από οποιαδήποτε εφαρμογή και να το σύρετε και να το αποθέσετε στην άλλη εφαρμογή.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, απλώς πατήστε παρατεταμένα στο αρχείο, σύρετε προς τα πάνω για να μεταβείτε στην Αρχική οθόνη με το άλλο δάχτυλο, ανοίξτε την άλλη εφαρμογή και αφήστε το αρχείο εκεί.

2. Προτάσεις widget

Προτάσεις widget κρυφή λειτουργία iOS 15
Με βάση τη λειτουργία widget του iOS 14, το iOS 15 φέρνει μια νέα δυνατότητα στο μενού γραφικών στοιχείων. Όταν δημιουργείτε μια στοίβα γραφικών στοιχείων στο iOS 15, εμφανίζεται μια νέα επιλογή Προτάσεις γραφικών στοιχείων. Οι Προτάσεις γραφικών στοιχείων θα προτείνουν αυτόματα νέα γραφικά στοιχεία για τη στοίβα σας με βάση τη χρήση και τις προτιμήσεις σας. Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά προσεγμένη κρυφή λειτουργία του iOS 15 που μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους!

3. Απενεργοποιήστε το Private Relay για συγκεκριμένες συνδέσεις Wi-Fi

Η Apple ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Private Relay με iOS 15. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί μέρος της συνδρομής iCloud+ της Apple και αποτρέπει τους ανιχνευτές τρίτων από το να χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιβραδύνει το διαδίκτυο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν πιστεύετε ότι το Private Relay καθυστερεί τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για τη σύνδεσή σας Wi-Fi. Δείτε πώς:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Wi-Fi .
  2. Πατήστε το κουμπί «i» δίπλα στο συνδεδεμένο Wi-Fi.
  3. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε το iCloud Private Relay .
Απενεργοποιήστε το Private Relay για συγκεκριμένες συνδέσεις Wi-Fi στο iPhone

4. Καταργήστε τις σελίδες της αρχικής οθόνης

Με το iOS 14, η Apple παρουσίασε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών που αποθηκεύει όλες τις εφαρμογές σας. Με αυτό, η Apple επέτρεψε στους χρήστες να απενεργοποιήσουν σελίδες Αρχικής οθόνης που δεν χρειάζονταν πλέον. Στο iOS 15, οι κρυφές σελίδες της αρχικής οθόνης μπορούν να διαγραφούν εντελώς. Για να το κάνω αυτό,

  1. Πατήστε παρατεταμένα οποιοδήποτε κενό χώρο στην Αρχική οθόνη σας.
  2. Πατήστε τις κουκκίδες πάνω από την αποβάθρα.
  3. Καταργήστε επιλογή την της σελίδας Αρχικής οθόνης που θέλετε να καταργήσετε.
  4. Πατήστε το σύμβολο '-' στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και επιλέξτε Κατάργηση .
Διαγραφή σελίδων αρχικής οθόνης στο iOS 15

5. Μεγεθυντικός φακός κατά την επιλογή του κειμένου

Επιλογή κειμένου μεγεθυντικό φακό με το iOS 15

Το iOS 15 επαναφέρει μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες. Τώρα, ενώ επιλέγετε κείμενο ή αλλάζετε τη θέση του δρομέα, εμφανίζεται ένας μεγεθυντικός φακός τύπου pre-iOS 13. Αυτό κάνει τη μετακίνηση του δρομέα αβίαστη και χαίρομαι που η Apple τον επανέφερε. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να πατήσετε παρατεταμένα τη γραμμή διαστήματος του iPhone για να μετακινήσετε τον κέρσορα.

6. Προσαρμοσμένο μέγεθος κειμένου για διαφορετικές εφαρμογές

Στο iOS 15, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά μεγέθη κειμένου για κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος του κειμένου μεγαλύτερο για την ανάγνωση εφαρμογών και μικρό (ή προεπιλογή) για άλλες εφαρμογές. Για να το κάνω αυτό,

  1. Go to Settings Control Center .
  2. Πατήστε το κουμπί '+' δίπλα στο Μέγεθος κειμένου.
  3. Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου.
  4. Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου και επιλέξτε «Μόνο Εφαρμογή» .
  5. Στη συνέχεια, μειώστε ή αυξήστε το μέγεθος του κειμένου όπως θέλετε.
Προσαρμοσμένο μέγεθος κειμένου στο iOS 15

7. Ζωντανό κείμενο από την κάμερα στο Safari

Το Live Text είναι μια εξαιρετική δυνατότητα iOS 15. Διευκολύνει την αντιγραφή κειμένου. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι μπορείτε να ανοίξετε απευθείας τον ιστότοπο και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας Ζωντανό κείμενο;

  1. Ανοίξτε το Safari στο iPhone σας.
  2. Πατήστε τη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε Κείμενο από κάμερα .
  3. Τώρα, σαρώστε τη διεύθυνση του ιστότοπου .
  4. Κεραία! Θα ανοίξει απευθείας τον ιστότοπο στο Safari.
  5. Εναλλακτικά , μπορείτε να σαρώσετε οποιοδήποτε κείμενο για μια γρήγορη αναζήτηση στον ιστό.
Ζωντανό κείμενο από την κάμερα στο Safari στο iOS 15

8. Η τοποθεσία είναι ορατή μετά την απενεργοποίηση

Απενεργοποίηση εντοπισμού τοποθεσίας iPhone στο iOS 15

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου κρυφές λειτουργίες του iOS 15. Όταν απενεργοποιείτε το iPhone σας, δεν απενεργοποιείται. Μεταβαίνει σε λειτουργία Reserve Power που το κάνει να λειτουργεί σαν AirTag. Σε αυτήν τη λειτουργία, το iPhone σας μπορεί να παρακολουθείται μέσω της Εύρεσης της εφαρμογής μου σε άλλες συσκευές Apple όταν το iPhone σας είναι απενεργοποιημένο χρησιμοποιώντας την τοποθεσία των γύρω συσκευών Apple.

Η Apple λέει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε το iPhone σας ακόμα και όταν το iPhone σας έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων . Η Apple στο iOS 15 εμφανίζει μια ετικέτα όταν απενεργοποιείται το iPhone που λέει "Η τοποθεσία ορατή μετά την απενεργοποίηση", δηλώνοντας στον χρήστη ότι το iPhone μπορεί ακόμα να παρακολουθείται όταν είναι απενεργοποιημένο.

9. Νέα εφέ βίντεο και ήχου σε όλες τις εφαρμογές βιντεοκλήσεων

Εφέ ήχου βίντεο με iOS 15

Με το iOS 15, η Apple εισήγαγε νέες λειτουργίες FaceTime, συμπεριλαμβανομένων νέων εφέ ήχου με πορτραίτο και ηχητική απομόνωση. Η λειτουργία πορτραίτου θολώνει το φόντο όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει στο Zoom και στις κλήσεις Google Meet.

Η απομόνωση φωνής φιλτράρει τη φωνή σας από τον θόρυβο του περιβάλλοντος, διευκολύνοντας τους άλλους να σας ακούν. Αλλά ξέρετε τι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες και σε όλες τις άλλες εφαρμογές, όπως το Snapchat και το WhatsApp.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να θολώνετε το φόντο σε οποιεσδήποτε εφαρμογές βιντεοκλήσεων για περισσότερη σαφήνεια.

10. Τραβήξτε για ανανέωση στο Safari

Τραβήξτε για να ανανεώσετε το Safari με το iOS 15

Το iOS 15 φέρνει ένα εντελώς νέο επανασχεδιασμένο Safari. Η νέα εφαρμογή Safari στο iPhone διαθέτει κάτω γραμμή διευθύνσεων, επιλογή καρτελών και πολλά άλλα. Αλλά με τον νέο επανασχεδιασμό, το κουμπί ανανέωσης μετακινήθηκε προς τα κάτω στο τμήμα των τριών κουκκίδων. Αυτό κάνει την ανανέωση της σελίδας μια διαδικασία δύο βημάτων.

Αλλά μην ανησυχείτε! Η Apple έχει προσθέσει μια απλή χειρονομία "Pull-to-Refresh" . Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, απλώς σύρετε προς τα κάτω μέχρι να εμφανιστεί ο τροχός φόρτωσης iOS και αφήστε το να πάει. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να φορτώσει ξανά.

11. Κινήσεις ολίσθησης στο Safari

Χειρονομία ολίσθησης Safari στο iOS 15

Το κλείσιμο καρτελών στο επανασχεδιασμένο Safari είναι δυσκίνητο. Το 'x' κουμπί είναι πολύ μικρό και όταν έχετε ανοιχτές εκατοντάδες καρτέλες, γίνεται ακόμη μικρότερο. Ευτυχώς, η Apple έχει προσθέσει ένα σάρωση για να απορρίψει την κίνηση της καρτέλας στο Safari. Απλώς σύρετε προς τα δεξιά ή τα αριστερά σε μια καρτέλα για να την κλείσετε.

Είναι επίσης πιο εύκολη η πλοήγηση στις καρτέλες τώρα. Όταν έχετε ανοιχτές περισσότερες από μία καρτέλες, απλώς σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να πλοηγηθείτε μεταξύ των ανοιχτών καρτελών.

Θέλετε μια άλλη συμβουλή ; Όταν θέλετε να ανοίξετε μια νέα καρτέλα, αντί να επιλέξετε το κουμπί καρτέλας και μετά το κουμπί συν, σύροντας προς τα δεξιά θα ανοίξει μια νέα καρτέλα.

12. Προσθέστε εικόνα φόντου στο Safari

Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε φόντο στην εφαρμογή Safari στο iOS 15. Για να το κάνετε αυτό,

  1. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο Safari.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Επεξεργασία .
  3. Κάντε εναλλαγή στην εικόνα φόντου και επιλέξτε την επιθυμητή ταπετσαρία.
  4. Σημείωση : Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε φόντο από την εφαρμογή Φωτογραφίες.
Φόντα Safari στο iOS 15

13. Πρόσβαση στο Spotlight από την οθόνη κλειδώματος

Προβολείς οθόνης κλειδώματος στο iPhone με iOS 15

Το Spotlight έχει λάβει σημαντική αναβάθμιση φέτος. Προσφέρει πλούσια αποτελέσματα αναζήτησης, αναζήτηση σε φωτογραφίες και πολλά άλλα. Ένα λεπτό tweak που δεν ανακοίνωσε η Apple ήταν η δυνατότητα πρόσβασης στο Spotlight από το Lock Screen. Τώρα μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη κλειδώματος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Spotlight. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για γρήγορη αναζήτηση επαφής ή για γρήγορη κλήση.

14. Change playback speed in in-built iOS media player

Αλλάξτε την ταχύτητα αναπαραγωγής στο ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων iOS

Το YouTube σάς επιτρέπει να κάνετε ροή βίντεο με ταχύτητα 2x. Ωστόσο, δεν προσφέρουν όλοι οι ιστότοποι αυτήν τη λειτουργία. Υπάρχει μια νέα κρυφή λειτουργία στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων του iOS 15 που μπορεί να αλλάξει τις ταχύτητες αναπαραγωγής από μόνη της. Πατώντας τις τρεις κουκκίδες στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων iOS 15 αποκαλύπτεται μια νέα επιλογή που ονομάζεται Ταχύτητα αναπαραγωγής. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεό σας σε 1,25x, 1,5x και ούτω καθεξής.

15. Ειδοποίηση όταν μείνει πίσω η επιλογή για AirTag

Ειδοποιήσεις διαχωρισμού στο iOS 15

Το AirTag διευκολύνει πολύ την παρακολούθηση αντικειμένων. Με το iOS 15, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που θα διασφαλίσει ότι δεν θα αφήσετε ποτέ πίσω τα βασικά σας αντικείμενα.

Τώρα, μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις διαχωρισμού για τα πιο σημαντικά AirTag σας. Στην ενότητα AirTag του Find My, κάντε εναλλαγή στο Notify When Left Behind . Για να σταματήσετε το AirTag να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία, μπορείτε επίσης να ορίσετε την τοποθεσία όπου δεν χρειάζεται να ειδοποιεί.

16. Πραγματοποιήστε κλήση FaceTime απευθείας από την εφαρμογή Messages

Εφαρμογή μηνυμάτων Facetime στο iOS 15

Πριν από το iOS 15, η πραγματοποίηση μιας κλήσης FaceTime από την εφαρμογή Messages ήταν μια διαδικασία δύο βημάτων. Έπρεπε να πατήσετε τη φωτογραφία προφίλ της επαφής και μετά να επιλέξετε το κουμπί βιντεοκλήσης.

Στο iOS 15, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας μια κλήση FaceTime επιλέγοντας το κουμπί της βιντεοκάμερας επάνω δεξιά.

17. Δεδομένα EXIF ​​και «Αποθηκευμένα από» στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Δεδομένα EXIF ​​και Αποθηκευμένα από στην εφαρμογή Φωτογραφίες iOS 15

Μέχρι τώρα, η Apple δεν επέτρεπε στους χρήστες iPhone να βλέπουν πληροφορίες όπως το μέγεθος της εικόνας, την ανάλυση και τον αισθητήρα από τον οποίο τραβήχτηκε μια φωτογραφία. Μπορείτε να πατήσετε το μικρό κουμπί 'i' στην κάτω γραμμή εργαλείων στη νέα εφαρμογή Φωτογραφίες για να δείτε τις λεπτομέρειες της φωτογραφίας.

18. Convert Live Photo into Loop, Bounce, and Long Exposure

Μετατρέψτε το Live Photo σε Loop, Bounce και Long Exposure στο iOS 15

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε μια ζωντανή φωτογραφία σε Loop, Bounce και Long Exposure απευθείας μέσα από την εφαρμογή Photos στο iOS 15. Όταν τραβάτε μια Live Photo, πατήστε το μικρό βέλος προς τα κάτω δίπλα της για να τη μετατρέψετε σε Loop, Bounce ή Long Exposure .

19. Αναγγέλλετε τις ειδοποιήσεις και ενισχύστε τον ήχο συνομιλίας στα AirPods

Αναγγέλλετε κλήσεις και ειδοποιήσεις στα AirPods

In iOS 15, you can simply ask Siri to read all your notifications or tell you who’s calling. Another hidden iOS 15 feature that’s related to AirPods is the ability to boost conversation sound.

Όταν βρίσκεστε σε ένα πολυάσχολο περιβάλλον και σε μια κλήση, είναι συχνά δύσκολο να ακούσετε το άλλο άτομο. Τώρα, το AirPods Pro ή νεότερο μπορεί να «ενισχύει» και τη φωνή του άλλου.

20. Ειδοποιήσεις για βροχή και χιονοθύελλα στην εφαρμογή Καιρός

Η εφαρμογή Καιρός στο iOS 15 μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν έρχεται βροχή ή χιονοθύελλα. Για να ενεργοποιηθεί αυτό,

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Καιρός στο iPhone σας.
  2. Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Επιλέξτε Ειδοποιήσεις .
  4. Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για την πόλη για την οποία θέλετε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις βροχής.
Ειδοποιήσεις για βροχή και χιονοθύελλα στην εφαρμογή Καιρός στο iOS 15

21. Απόκρυψη διεύθυνσης IP από όλους τους ιστότοπους

Στο iOS 15, μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP της συσκευής σας από προγράμματα παρακολούθησης τρίτων και από όλους τους ιστότοπους. Αυτό θα αποτρέψει την παρακολούθηση των δεδομένων σας. Για να ενεργοποιηθεί αυτό,

  1. Head over to Settings Safari.
  2. Scroll down until you see Hide IP Address
  3. In the next window, select your desired option.
Απόκρυψη διεύθυνσης IP από όλους τους ιστότοπους στο Safari στο iOS 15

22. Προετοιμαστείτε για το νέο σας iPhone

Με το iOS 15, η Apple διευκόλυνε την εναλλαγή μεταξύ iPhone. Τώρα, όταν πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις Επαναφοράς , υπάρχει μια νέα κρυφή λειτουργία που ονομάζεται Προετοιμασία για το νέο σας iPhone .

Προετοιμαστείτε για το νέο σας iPhone στο iOS 15

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, μπορείτε να ανεβάσετε τα δεδομένα σας στο iCloud. Η Apple θα αυξήσει προσωρινά τον αποθηκευτικό χώρο iCloud (σε τρεις εβδομάδες) για να σας βοηθήσει να αλλάζετε συσκευές εύκολα ακόμα κι αν δεν έχετε επαρκή χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, αυτή η επιλογή θα δείξει επίσης την αξία συναλλαγής της συσκευής σας.

23. Αυτόματη αναβάθμιση σύνδεσης HTTP σε HTTPS

Αυτόματη αναβάθμιση σύνδεσης HTTP σε HTTPS στο iOS 15

Στο iOS 15, το Safari αναβαθμίζει αυτόματα μια μη ασφαλή σύνδεση HTTP σε HTTPS. Αυτό διασφαλίζει ότι η σύνδεση μεταξύ του iPhone σας και του ιστότοπού σας είναι ασφαλής και ότι κανείς δεν κάνει κλικ στο ενδιάμεσο.

24. Καταγράψτε τη δραστηριότητα εφαρμογών

Με το iOS 14, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που ονομάζεται Αναφορά απορρήτου που δημιούργησε μια αναφορά όλων των ιχνηλατών τρίτων που προσπαθούσαν να σας κατασκοπεύσουν. Η Apple έχει εφαρμόσει μια παρόμοια λειτουργία στο iOS 15, όπου μπορείτε να δείτε πώς οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στους πόρους του iPhone σας, όπως η κάμερα ή το μικρόφωνο. Μπορείτε ακόμη να δείτε τους ιστότοπους στους οποίους οι εφαρμογές ανεβάζουν τα δεδομένα σας.

Για να ενεργοποιηθεί αυτό,

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Απόρρητο .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εγγραφή δραστηριότητας εφαρμογών .
  3. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή η ενότητα θα αρχίσει να εμφανίζει μια αναφορά συμπεριφορών εφαρμογής.
Καταγράψτε τη δραστηριότητα εφαρμογών στο iOS 15

Να θυμάστε ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, καθώς καταγράφει κάθε δραστηριότητα εφαρμογής.

25. Μετάφραση σε όλο το σύστημα

Με το iOS 15, μπορείτε πλέον να μεταφράζετε το κείμενο εν κινήσει. Απλώς επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε και επιλέξτε Μετάφραση . Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με μεταφρασμένο κείμενο.

Μετάφραση σε όλο το σύστημα στο iOS 15

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !