Η Apple εξακολουθεί να στρατολογεί από την Tesla για το αυτόνομο αυτοκίνητό της

Η κίνηση υποδηλώνει ότι η Apple συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η οποία προορίζεται να είναι ένας αγώνας υψηλού πονταρίσματος με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla. Ο Christopher Moore εντάσσεται σε ένα τμήμα που είναι γνωστό για τη μυστικότητά του όπου η Apple δεν έχει αποκαλύψει ποτέ δημόσια τα έργα της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης, υπάρχουν πολλές αφίξεις και αναχωρήσεις. Ο επικεφαλής του έργου Apple Car, με την κωδική ονομασία Titan, έφυγε από την εταιρεία νωρίτερα φέτος για να ηγηθεί των τεχνολογικών προσπαθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford .

Αυτή η πρόσληψη του Christopher Moore από την Apple δείχνει σε κάθε περίπτωση ότι ο κατασκευαστής επιδιώκει να αναπτύξει το δικό του σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Αυτό ακριβώς προσφέρει η Tesla με τον Αυτόματο πιλότο στα αυτοκίνητά της.

Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση της αυτόνομης οδήγησης από την Apple παραμένει πολύ ασαφής. Η Apple διαχειρίζεται έναν μικρό στόλο πρωτότυπων αυτόνομων οχημάτων στην Καλιφόρνια. Το σύστημα θα βασίζεται σε βιντεοκάμερες και ραντάρ LiDAR για την ανίχνευση του περιβάλλοντος.

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μερικά ακόμη χρόνια πριν ανακαλύψουμε την οδηγική λύση της Apple.