Τα παιχνίδια Netflix στο iOS θα φτάνουν μέσω του App Store

Ο προγραμματιστής Steve Moser έψαξε στον κώδικα της εφαρμογής του Netflix και βρήκε αρκετές ενδείξεις ότι τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μέσω του App Store. Θα είναι μια καταχώριση App Store ανά παιχνίδι και όχι μια εφαρμογή all-in-one για να έχετε πρόσβαση σε όλα. Η εφαρμογή Netflix θα πρέπει να εξακολουθεί να περιλαμβάνει συνδέσμους που κατευθύνουν τους χρήστες στο App Store για λήψη ενός συγκεκριμένου τίτλου.

Το Netflix θα μπορούσε να προσφέρει από την αρχή ένα gaming cloud με παιχνίδια που εκτελούνται στους διακομιστές του και όλα είναι προσβάσιμα από μία μόνο εφαρμογή, όπως το xCloud και το Stadia . Αλλά οι κανόνες του App Store το εμποδίζουν να το κάνει, με την Apple να είναι πολύ αυστηρή σχετικά με το cloud gaming και αυτή την ιδέα όλων των παιχνιδιών σε ένα μέρος. Στην περίπτωση των xCloud, Stadia ή GeForce Now, η πρόσβαση στα παιχνίδια γίνεται μέσω του Safari και όχι του App Store. Είναι ένας τρόπος παράκαμψης των αυστηρών κανόνων της Apple.

Cloud gaming στο μέλλον;

Η προσέγγιση του Netflix εδώ για τα παιχνίδια σε iOS μέσω του App Store εφαρμόζεται ήδη στην πλευρά του Android όπου πρέπει να κατεβάσετε τα παιχνίδια ένα προς ένα μέσω του Google Play Store. Όμως, σύμφωνα με Mark Gurman του Bloomberg , το Netflix θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του στο μέλλον και να περάσει στο cloud gaming. Αυτό θα καθιστούσε δυνατή την ύπαρξη μιας ενιαίας εφαρμογής για πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν δυνατό στο Android. Όσο για το iOS, το Netflix θα έπρεπε να περάσει από το Safari. Διαφορετικά, η Apple θα έπρεπε να χαλαρώσει τους κανόνες της στο App Store.