Η Apple πούλησε 6,5 εκατομμύρια MacBook το τρίτο τρίμηνο

0


Η Apple ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής των φορητών υπολογιστών το τρίτο τρίμηνο του 2021, με τη βοήθεια του MacBook Air. Ξεπεράστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από τις Lenovo, HP και Dell.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις για MacBook Air και Pro

Η Strategy Analytics μας λέει ότι η Apple πούλησε 6,5 εκατομμύρια MacBook (όλα τα μοντέλα) το τρίτο τρίμηνο του 2021, αυξημένο κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Το MacBook Air έπαιξε έναν ρόλο και αυτό συνδέεται με τα πρόσφατα σχόλια του Tim Cook. Το αφεντικό της Apple είπε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για το MacBook Air M1 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, το μερίδιο αγοράς της Apple είναι 10%.

Η Lenovo κατατάσσεται πρώτη στις πωλήσεις φορητών υπολογιστών με 15,3 εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτό αυξάνεται κατά 5% σε ετήσια βάση και το μερίδιο αγοράς της είναι 23%. Ακολουθεί η HP με 14,3 εκατομμύρια πωλήσεις, πτώση 5%. Το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 21%. Η Dell ολοκληρώνει το βάθρο με 12,2 εκατομμύρια πωλήσεις, σημαντική αύξηση 50%. Το μερίδιο αγοράς της είναι 18%. Η Apple βρίσκεται λοιπόν στην τέταρτη θέση. Έπειτα έρχεται η Asus και οι 5,1 εκατομμύρια πωλήσεις της, αυξημένες κατά 10%. Ο όμιλος κατέχει μερίδιο αγοράς 8%.

Κατά την άφιξη του, σημειώθηκαν 66,8 εκατομμύρια πωλήσεις υπολογιστών το προηγούμενο τρίμηνο, αυξημένες κατά 8% σε ετήσια βάση. Η Strategy Analytics επισημαίνει ότι τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έχουν κερδίσει έδαφος χάρη στη ζήτηση του κοινού. Αυτό ισχύει επίσης για φορητούς υπολογιστές με προσανατολισμό gaming.

 

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !