Η First Movers Coalition καλωσορίζει την Apple

Περισσότερες από 80 χώρες/περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια της COP26 για το κλίμα να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου, ενός ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου, κατά 30% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2020. Εδώ είναι που η Movers Coalition και η Apple μπαίνουν στο παιχνίδι.

«Η καινοτομία και η επείγουσα ανάγκη είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», έγραψε στο Twitter η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple που ασχολείται ιδιαίτερα με το περιβάλλον. «Ο Συνασπισμός First Movers ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και φέρνει κοντά εταιρείες και ηγέτες από όλο τον κόσμο για να βρουν και να εφαρμόσουν μακροπρόθεσμες λύσεις », πρόσθεσε.

Ο Τιμ Κουκ δημοσίευσε επίσης ένα tweet, επικαλούμενο εν παρόδω αυτό της Λίζα Τζάκσον. «Η Apple εντάσσεται στο First Movers Coalition που θα συμβάλει σε ένα πιο πράσινο μέλλον και έναν πιο υγιή και δικαιότερο κόσμο. Δεν υπήρξε ποτέ πιο επείγουσα στιγμή να ενωθούμε στον αγώνα για τον πλανήτη μας», έγραψε το αφεντικό της Apple.

Η Apple καταβάλλει πολλές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό για να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε διπλασιάσει τον αριθμό των προμηθευτών της που δεσμεύονται να χρησιμοποιούν 100% καθαρή ενέργεια.