Ειδοποίηση Apple για επιθέσεις που υποστηρίζονται από το κράτος

Ο χρήστης θα λάβει ειδοποίηση μέσω email και iMessage, μέσω διεύθυνσης email και αριθμού τηλεφώνου που σχετίζονται με τον λογαριασμό Apple. Οι ειδοποιήσεις θα προτρέψουν τους χρήστες να προβούν σε ορισμένες ενέργειες για την προστασία των συσκευών τους. Αλλά δεν θα υπάρχει σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί στο appleid.apple.com με το όνομα χρήστη του για περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα banner με κόκκινο κείμενο θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες. 

Η Apple αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν ψευδείς ειδοποιήσεις με τις ειδοποιήσεις της και ότι ορισμένες επιθέσεις μπορεί να περάσουν απαρατήρητες καθώς η ομάδα αντιμετωπίζει διαρκώς μεταβαλλόμενες τακτικές από φορείς που υποστηρίζονται από το κράτος. Οι μέθοδοι ανίχνευσης απειλών της Apple θα εξελιχθούν επίσης, επομένως η εταιρεία δεν θα δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους της για να παρεμποδίσει τις προσπάθειες των εισβολέων να αποφύγουν τον εντοπισμό.

Στη διαδικασία, η Apple μοιράζεται τις ακόλουθες συμβουλές για τους χρήστες για να εξασφαλίσει καλύτερη ασφάλεια:

  • Ενημερώστε τις συσκευές με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις καθώς περιέχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας
  • Προστατέψτε τις συσκευές σας με έναν κωδικό πρόσβασης
  • Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το Apple ID
  • Εγκαταστήστε τις εφαρμογές μόνο από το App Store
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα από άγνωστους αποστολείς