Η Apple προσφέρει τώρα την
ενημέρωση του Shazam 15.0 στο iOS με μια καινοτομία αφού η εφαρμογή βρίσκει πλέον περισσότερους τίτλους αναζητώντας περισσότερο.

Το Shazam βελτιώνεται στο iOS

Είναι αλήθεια ότι η χρήση της εφαρμογής του Shazam είναι λίγο λιγότερο ενδιαφέρουσα από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το iOS 14.2. Αυτή η έκδοση πρόσθεσε τη δυνατότητα να έχετε ένα κουμπί Shazam απευθείας στο κέντρο ελέγχου για να γνωρίζετε γρήγορα το όνομα μιας μουσικής που παίζεται. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει ιστορικό και άλλα στοιχεία, όπως τη δυνατότητα να έχετε επιπλέον πληροφορίες για τα τραγούδια.

Μιλώντας για γρήγορη πρόσβαση μέσω του κέντρου ελέγχου, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η καινοτομία για την εύρεση περισσότερων τίτλων με αναζήτηση για μεγαλύτερη διάρκεια είναι επίσης διαθέσιμη ή εάν απαιτεί την εφαρμογή προς το παρόν. Αν αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι το iOS 15.2  θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η συντόμευση να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την εφαρμογή.

Η Apple ολοκλήρωσε την εξαγορά του Shazam το 2018 για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια . Τον Ιούνιο του 2021, η Apple ανακοίνωσε ότι η μουσική της υπηρεσία ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο αναγνωρίσεις ανά μήνα. Και τον Σεπτέμβριο, μάθαμε ότι το Shazam εντόπισε ένα δισεκατομμύριο τραγούδια μέσω του Κέντρου Ελέγχου στο iOS.