Ο Wish φεύγει από το App Store στη Γαλλία

Αυτή η απόσυρση της εφαρμογής Wish από το App Store πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τα αποτελέσματα έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Καταναλωτικών Υποθέσεων και Ελέγχου Απάτης (DGCCRF). Υπολογίστηκε ότι από τα 140 προϊόντα που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών, σημαντικός αριθμός προσδιορίστηκε ως μη συμμορφούμενος. Έτσι, το 90% των ηλεκτρικών συσκευών θεωρούνται επικίνδυνες, όπως και το 62% των κοσμημάτων κοστουμιών και το 45% των παιχνιδιών.

Στη συνέχεια, η καταστολή της απάτης επικοινώνησε με την Wish για να τους ενημερώσει για την παρουσία αυτών των παράνομων προϊόντων. Εξαφανίστηκαν… πριν εμφανιστούν ξανά με άλλα ονόματα. Στη συνέχεια, η DGCCRF κάλεσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα να συμμορφωθεί, αλλά δεν έκανε τα απαραίτητα. Κατά συνέπεια, η Γαλλία ζήτησε τη διαγραφή του ιστότοπου και της εφαρμογής.

Η περίπτωση της εφαρμογής είναι πιο σημαντική από τον ιστότοπο. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, αφαιρούν το Wish από τα αποτελέσματά τους. Οποιοσδήποτε εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στον ιστότοπο εισάγοντας τη διεύθυνση URL wish.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, η εφαρμογή για κινητά δεν είναι πλέον καθόλου διαθέσιμη, ακόμη και μέσω του απευθείας συνδέσμου του App Store . Εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

Όσοι την έχουν ήδη μπορούν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν, αλλά δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση της. Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να περάσετε από τον ιστότοπο ως εναλλακτικό μέσο.