Τα ακουστικά AR / VR της Apple θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο

Η Apple παρουσίασε το πρώτο της Apple Watch τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά μόλις τον Απρίλιο του 2015 ήταν κάποιος σε θέση να το αγοράσει. Η προθεσμία (227 ημέρες) επέτρεψε κυρίως στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τα νερά για να προετοιμάσουν εφαρμογές αφιερωμένες στο ρολόι. Η ιστορία θα επαναληφθεί και το 2022 με τα ακουστικά AV / VR της Apple. Το μάρκετινγκ θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το 2023.

Για τον Mark Gurman, η Apple θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το WWDC της τον Ιούνιο του 2022 (όπου θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα το iOS 16) για να σηκώσει το πέπλο στα ακουστικά της και να περιμένει μέχρι το τέλος του έτους ή ακόμα και τις αρχές του 2023 για μάρκετινγκ. Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ένα αποκλειστικό SDK για να δημιουργήσουν εφαρμογές για αρκετούς μήνες. Από την πλευρά του, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo μίλησε για εκτόξευση στα τέλη του 2022 και για ισχύ παρόμοια με το Mac M1.

Η ίδια ιστορία για το Apple Car σε λίγα χρόνια

Το ίδιο θα ήταν και για το Apple Car. Ο Mark Gurman έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι η Apple σκοπεύει να λανσάρει το φθινοπωρινό της αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι ή πεντάλ το 2025 . Αλλά η παρουσίαση εκείνη τη χρονιά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αγοραστεί αμέσως ή τουλάχιστον να παραδοθεί. Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά τρίμηνα, η ακόμη και χρόνια αναμονής.

Αυτό συνέβη και στην Tesla. Η παρουσίαση του Model S γίνεται το 2009, αλλά οι πελάτες έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 2012 για τις πρώτες παραδόσεις. Για το Model 3, υπήρξε καθυστέρηση ενάμιση έτους μεταξύ της παρουσίασης και των πρώτων αυτοκινήτων στο δρόμο. Όσο για το Model Y, η καθυστέρηση ήταν ένα έτος.