Ο Tim Cook
έστειλε ένα σημείωμα στους υπαλλήλους της Apple λέγοντάς τους ότι η επιστροφή τους στο γραφείο θα γίνει τελικά την 1η Φεβρουαρίου. Το αρχικό σχέδιο ήταν τον Ιούνιο του 2021 , πριν αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο , τον Οκτώβριο , τον Ιανουάριο του 2022 και επομένως τώρα τον Φεβρουάριο.

1 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα που θα επιστρέψουμε στο γραφείο στην Apple

Η επιστροφή στο γραφείο της Apple θα είναι σε υβριδική μορφή (εργασία επί τόπου και τηλεργασία). Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται επί τόπου μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Από τον Μάρτιο θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα είναι τηλεργασία. Ο Tim Cook επισημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, ειδικά για ομάδες που πρέπει να βρίσκονται στο χώρο ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση, αυτά τα άτομα δεν θα μπορούν να εργαστούν από απόσταση.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως έως και έναν μήνα ετησίως, μια αύξηση από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος. «Παρέχει περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδέψετε, να έρθετε πιο κοντά με αγαπημένα σας πρόσωπα ή απλώς να ανατρέψετε τις ρουτίνες σας», είπε ο Tim Cook στους υπαλλήλους στο σημείωμά του.

Στο μεταξύ, αυτή η επιστροφή στο γραφείο ενοχλεί ορισμένους υπαλλήλους. Μια χούφτα από αυτούς δεν δίστασαν να γράψουν στον Tim Cook πριν από μερικούς μήνες , πιστεύοντας ότι έπρεπε να έχουν μια επιλογή και να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν στο γραφείο. Από την πλευρά της, η Apple πιστεύει ότι η επιστροφή στο γραφείο είναι καθοριστικής σημασίας για μια καλύτερη δουλειά.