Ο νέος τρόπος του Facebook για να αποφύγει την προμήθεια της Apple

Ο Mark Zuckerberg ανακοινώνει ότι οι δημιουργοί θα μπορούν σύντομα να μοιράζονται προωθητικούς εξατομικευμένους συνδέσμους που προσκαλούν τους θαυμαστές τους να πληρώσουν για συνδρομές χρησιμοποιώντας το εγγενές σύστημα πληρωμών του Facebook. Εάν ένας θαυμαστής εγγραφεί μέσω του συνδέσμου αντί του ενσωματωμένου συστήματος συνδρομής της Apple, ο δημιουργός θα κρατήσει όλα τα χρήματα. Η λειτουργία συνδρομής του Facebook, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να χρεώνουν επαναλαμβανόμενα για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο (όπως το Patreon), είναι διαθέσιμη σε 27 χώρες και είναι προσβάσιμη σε δημιουργούς που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις καταλληλότητας.

Το Facebook γνωρίζει ότι η προσέγγισή του είναι λεπτή, αλλά το κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν παραβιάζει τους κανόνες του Apple App Store. Επίσης, υπάρχει και άλλος τρόπος πληρωμής, δηλαδή το σύστημα της Apple. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι δημιουργοί θα λάβουν το 70% του ποσού.

Το App Store απαγορεύει επί του παρόντος στις εφαρμογές του iOS να προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμής για την αγορά ψηφιακών αγαθών. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων και η Apple βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο πολλών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, το Facebook εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα μπόνους για την πληρωμή των δημιουργών για κάθε νέο συνδρομητή που προστίθεται μέσω του εξατομικευμένου συνδέσμου για να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να εγγραφούν. Το κοινωνικό δίκτυο παρέχει εργαλεία που θα δείχνουν στους δημιουργούς πόσο από τα κέρδη τους πηγαίνουν στην Apple και την Google, καθώς και οι δύο ομάδες λαμβάνουν προμήθεια.