Tο 
iPad 4 του 2012 θεωρείται πλέον ξεπερασμένο στα μάτια της Apple. Ο ιστότοπος της Apple για ta παλιά και απαρχαιωμένα προϊόντα δεν έχει ακόμη ενημερωθεί, αλλά η Apple έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους της για την αλλαγή μέσω ενός σημειώματος σύμφωνα με το MacRumors .

Τέλος της ζωής για το iPad 4 που γίνεται ξεπερασμένο

Τα προϊόντα θεωρούνται απαρχαιωμένα όταν η Apple σταμάτησε να τα εμπορεύεται πριν από περισσότερα από επτά χρόνια. Τα προϊόντα Beats Monster θεωρούνται ξεπερασμένα ανεξάρτητα από την ημερομηνία αγοράς.

Η Apple δεν εκτελεί πλέον επισκευές υλικού σε απαρχαιωμένα προϊόντα, με εξαίρεση τους φορητούς υπολογιστές Mac που είναι κατάλληλοι για επισκευή μόνο με μπαταρία για μια επιπλέον περίοδο. Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις της Apple δεν μπορούν να παραγγείλουν ανταλλακτικά για παρωχημένα προϊόντα.

Θα καταλάβατε λοιπόν ότι αν έχετε iPad 4, θα ήταν καλύτερα να μην χαλάσει ή να μην  το επισκευάσετε στα καταστήματα της Apple. Η στροφή σε επισκευαστές χωρίς άδεια μπορεί να είναι μια λύση, αλλά θα ε
ίναι βραχύβια. Οι ίδιοι θα δυσκολευτούν να εφοδιαστούν με εξαρτήματα για το tablet που είδε το φως της δημοσιότητας το 2012.

Αυτό το iPad ήταν το πρώτο που υιοθέτησε τη θύρα Lightning. Ενσωμάτωσε επίσης το τσιπ A6X. Υπήρχε επίσης μια μικρή διαμάχη εκείνη την εποχή, επειδή το tablet κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες μετά το iPad 3.

Επιπλέον, το MacRumors υποδεικνύει ότι το Mac mini στα τέλη του 2012 θεωρείται επίσης ξεπερασμένο για την Apple.