Υπάρχει μια αλλαγή σε επίπεδο των Apple Store, όπου πλέον το iPhone XR που θα προσφέρεται ως τηλέφωνο δανικό κατά τις επισκευές. Αντικαθιστά έτσι το iPhone 8 που υπήρχε μέχρι τώρα. Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί σταδιακά σε πολλές χώρες, όπως ανακοίνωσε η Apple σε ένα σημείωμα που αναμεταδόθηκε από το
MacRumors .

Το iPhone XR ως δανεικό τηλέφωνο

Μερικές φορές οι τεχνικοί του Apple Store δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους την επισκευή. Εάν προκύψει αυτή η κατάσταση, πρέπει να στείλουν το τηλέφωνο σε έναν υπεργολάβο της Apple για να γίνει η επισκευή επί τόπου. Στην Ευρώπη, τα iPhone πηγαίνουν στην Pegatron στην Τσεχία.

Η επιλογή να προσφέρετε ένα iPhone XR αντί για το iPhone 8 ως δανεικό τηλέφωνο θα είναι τα καλά νέα για τους πελάτες. Δικαιούνται λοιπόν ένα πιο πρόσφατο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα μορφή με την οθόνη που καταλαμβάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια και το Face ID αντί για το Touch ID. Βρίσκουμε επίσης το τσιπ A12 που είναι πιο ισχυρό από αυτό του iPhone 8.


Υπό τους όρους της, η Apple δηλώνει ότι ο πελάτης που εκμεταλλεύεται ένα δανικό iPhone κατά τη διάρκεια μιας επισκευής πρέπει να το επιστρέψει το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία η Apple τον ειδοποιεί ότι το αρχικό του μοντέλο επισκευάστηκε και επομένως είναι έτοιμος για ανάκτηση.