Προσοχή στο Face ID στο iPhone 13 κατά την αντικατάσταση οθόνης

Σύμφωνα με το iFixit, η αλλαγή σημαίνει ότι τώρα θα χρειαστείτε ένα μικροσκόπιο για να κάνετε μια από τις πιο συνηθισμένες επισκευές τηλεφώνου που θα μπορούσαν κάποτε να γίνουν με εργαλεία χειρός. Οι επισκευαστές της "γειτονιάς" θα μπορούσαν να αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, αφού με την αλλαγή να σημαίνει ότι θα «αναγκαστούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια για νέο εξοπλισμό ή να χάσουν μια σημαντική πηγή εισοδήματος» , εξηγεί η ιστοσελίδα. 

Ποια είναι η αλλαγή; Το iPhone 13 συνδέεται με την οθόνη του χρησιμοποιώντας έναν μικροελεγκτή, τον οποίο οι τεχνικοί επισκευών αποκαλούν συχνά «σειριοποίηση». Η Apple δεν έχει σχεδιάσει έναν τρόπο για τους ιδιοκτήτες ή τα καταστήματα να τοποθετήσουν μόνοι μια νέα οθόνη. Εφόσον οι πιστοποιημένοι τεχνικοί έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό λογισμικό, που ονομάζεται Apple Services Toolkit 2, μπορούν να χειριστούν τις νέες οθόνες καταχωρώντας την επισκευή στους διακομιστές της Apple και συγχρονίζοντας τους σειριακούς αριθμούς τηλεφώνου και της οθόνης. Αυτό δίνει στην Apple την ευελιξία να εγκρίνει ή να απορρίψει κάθε μεμονωμένη επισκευή.

Για το iFixit, το γεγονός ότι το Face ID απενεργοποιείται κατά την αλλαγή της οθόνης του iPhone 13 λόγω ενός τσιπ αντιπροσωπεύει "μια μαύρη μέρα για τους επισκευαστές" .

Έρχεται αλλαγή;

Είναι τεχνικά δυνατό να παρακαμφθεί ο περιορισμός της Apple, αλλά το iFixit σημειώνει ότι αυτή είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Οι επισκευαστές πρέπει να μετακινήσουν φυσικά ένα συγκολλημένο τσιπ από την αρχική οθόνη για να το τοποθετήσουν στην οθόνη αντικατάστασης. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι το iPhone 13 δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το Face ID. 

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Μπορεί. Πέρυσι, η Apple άλλαξε τη συμπεριφορά του iPhone 12 όταν οι αισθητήρες φωτογραφιών αντικαταστάθηκαν από τρίτο μέρος. Το iOS 14.4 φρόντισε να προειδοποιήσει τους χρήστες με ένα μήνυμα . Για να δούμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί φέτος για το iPhone 13 και το Face ID.