Ο John, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα το Dodge Charger του, έλαβε μια ειδοποίηση από την Apple που τον ενημέρωνε ότι παρακολουθείτο από AirTag στο δρόμο του προς το Great Lakes Crossing Mall στο Auburn Hills. Το άτομο που ακολουθούσε το αυτοκίνητο ξεβίδωσε μια τάπα αποστράγγισης κάτω από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και γλίστρησε το AirTag μέσα.

«Όταν βγήκα, έλαβα μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό μου και έλεγε ότι με παρακολουθούσε μια άγνωστη συσκευή AirTag», είπε ο Τζον στο FOX 2 . "Μπορούσα να ανοίξω αυτήν την ειδοποίηση και μου έδωσε μια επιλογή για το AirTag να παίζει έναν ήχο και τον άκουσα κάτω από το όχημά μου " .

Η Apple πρόσφερε πρόσφατα μια εφαρμογή Android (η οποία ονομάζεται Tracker Detect ) για να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα AirTag. Για τους χρήστες iPhone, η Apple θα σας ειδοποιήσει εάν σας ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από το App Store.

Η ιστορία του Γιάννη δεν είναι καθόλου μοναδική. Μια ομάδα που ασχολείται με την κλοπή αυτοκινήτων λέει στο FOX 2 ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες περιπτώσεις αυτού του είδους στην περιοχή του Ντιτρόιτ. Οι κλέφτες ακολουθούν το όχημα-στόχο και επιλέγουν την καλύτερη στιγμή για να το κλέψουν. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα Dodge Chargers που είναι σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης.