Η Apple κλείνει περισσότερο στο τσιπ 5G, Wi-Fi και Bluetooth και προσλαμβάνει μηχανικούς για να εργαστούν σε γραφείο στη Νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το
Bloomberg . Τα εν λόγω τσιπ πρόκειται να αντικαταστήσουν αυτά της Broadcom, της Skyworks Solutions και της Qualcomm.

Νέα τσιπ από την Apple σε προετοιμασία

Η εταιρεία αναζητά μερικές δεκάδες άτομα για την ανάπτυξη των τσιπ στο Irvine, κοντά στις εγκαταστάσεις της Broadcom, της Skyworks και άλλων κατασκευαστών chip. Σύμφωνα με πρόσφατες αγγελίες εργασίας, η Apple αναζητά υπαλλήλους με εμπειρία σε μάρκες δικτύου και ασύρματους ημιαγωγούς.

Οι υπάλληλοι της Apple στο γραφείο του Irvine στη Νότια Καλιφόρνια θα εργαστούν σε ασύρματα ραδιόφωνα, ολοκληρωμένα κυκλώματα ραδιοσυχνοτήτων και ασύρματο σύστημα, προσθέτει το Bloomberg. Επιπλέον, θα εργαστούν σε ημιαγωγούς για σύνδεση μέσω Bluetooth και Wi-Fi.

Το 2020, η Apple υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Broadcom , η οποία επρόκειτο να διαρκέσει για τριάμισι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα λήξει το 2023. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Broadcom προμηθεύει την Apple με "μια σειρά εξαρτημάτων και μονάδων . καθορισμένο ασύρματο υψηλής απόδοσης " . Όταν λήξει το συμβόλαιο, η Apple δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί στοιχεία Broadcom και θα μπορεί να βασίζεται στα δικά της τσιπ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , τα iPhone του 2023 θα είναι τα πρώτα που θα ενσωματώσουν ένα τσιπ 5G από την Apple. Όσον αφορά τα τσιπ Wi-Fi και 5G, δεν υπάρχουν πληροφορίες αυτή τη στιγμή.