Νέα υποχρέωση χρήσης μάσκας στο Apple Store

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα αμερικανικά καταστήματα Apple αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα , ενόψει της βελτίωσης της κατάστασης. Όμως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων Covid-19 αυξάνεται ξανά και η παραλλαγή Omicron εγείρει διάφορες ανησυχίες.

Σε ορισμένες πολιτείες, η απαίτηση να φορούν μάσκα δεν καταργήθηκε από τον Νοέμβριο, αλλά σε πολιτείες όπου οι πελάτες δεν ήταν πλέον υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε ένα Apple Store, η κατάσταση αλλάζει. Περίπου 100 καταστήματα κατάφεραν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για μάσκα τον περασμένο μήνα.

«Εν όψει των αυξανόμενων κρουσμάτων σε πολλές κοινότητες, ζητάμε τώρα από όλους τους πελάτες να ενωθούν μαζί με τα μέλη της ομάδας μας φορώντας μάσκες όταν επισκέπτονται τα καταστήματά μας», είπε η Apple στο Bloomberg .

Ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, έχουν πρόσφατα επιβάλει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, είτε για επίσκεψη σε κατάστημα είτε σε άλλο μέρος. Και εδώ, αυτή η επιλογή συνδέεται με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε άνοδο.