Touch ID στο τηλεχειριστήριο της Apple TV;

Η ιδέα που παρουσιάζεται στην πατέντα είναι ότι το τηλεχειριστήριο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την Apple TV ή τον οικιακό αυτοματισμό, θα διαθέτει έναν ή δύο αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Αυτό θα ελέγχει την ταυτότητα των αγορών στο Apple TV, θα ελέγχει τα ασφαλή αξεσουάρ HomeKit και πολλά άλλα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει:

Ηλεκτρονική συσκευή που έχει τουλάχιστον μία λειτουργική παράμετρο, όπως μια παράμετρο ισχύος, με τουλάχιστον μια πρώτη κατάσταση και μια δεύτερη κατάσταση. Η ηλεκτρονική συσκευή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει έναν ελεγκτή πρόσβασης που μπορεί να λαμβάνει δεδομένα κατάστασης και δεδομένα εξουσιοδότησης από μια εξωτερική πηγή, όπως ένα τηλεχειριστήριο. Ο ελεγκτής πρόσβασης μπορεί να ενεργοποιήσει μια κατάσταση της λειτουργικής παραμέτρου κατά τη λήψη των κατάλληλων δεδομένων εξουσιοδότησης που λαμβάνονται ή συνδέονται με την έξοδο τουλάχιστον ενός βιομετρικού αισθητήρα που σχετίζεται με το τηλεχειριστήριο.

Δεν πρέπει να εκπλαγείτε από την επιλογή της διατύπωσης των προτάσεων. Οι πατέντες, ανεξαρτήτως μάρκας, έχουν πάντα αόριστους όρους. Συγκεκριμένα, αυτός είναι ένας τρόπος να μην αποκαλύπτονται πολλά για τα μελλοντικά τους έργα.


Όπως κάθε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν είναι σαφές εάν η Apple θα το χρησιμοποιήσει πραγματικά στο μέλλον. Η ιδέα θα ήταν ενδιαφέρουσα σε κάθε περίπτωση να επικυρώσετε γρήγορα τις αγορές στο Apple TV ή να επιτρέψετε τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης συσκευής στο σπίτι.