Διαθεσιμότητα της εφαρμογής Tracker Detect

Η εφαρμογή Tracker Detect αναζητά ανιχνευτές αντικειμένων ξεχωριστά από τον κάτοχό τους και συμβατές με το δίκτυο εύρεσης της Apple. Αυτοί οι ιχνηλάτες αντικειμένων περιλαμβάνουν AirTag και συμβατές συσκευές από άλλες εταιρείες. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος χρησιμοποιεί AirTag ή άλλη συσκευή για να σας εντοπίσει, μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση για να τον βρείτε.

Για τους χρήστες iPhone, η Apple έχει ήδη εφαρμόσει αρκετές λειτουργίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδοποίησης που ενημερώνει έναν χρήστη εάν τους ακολουθεί ενα AirTag που δεν τους ανήκει. Οι χρήστες με smartphone Android δεν απολάμβαναν τέτοια προστασία πριν από τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής Tracker Detect.

Το Tracker Detect είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη από το Google Play Store . Η Apple συμβουλεύει ότι η εφαρμογή της απαιτεί τουλάχιστον Android 9 Pie. Αυτή η έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google κυκλοφόρησε το 2018. Πολλά smartphone μπορούν να την εγκαταστήσουν (ή μια πιο πρόσφατη έκδοση). Εάν, από την άλλη πλευρά, έχετε ένα παλιό smartphone που είναι σε Android 8 Nougat ή παλαιότερη έκδοση, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.