Η Apple θα κάνει μια δωρεά που θα βοηθήσει άμεσα τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τους μεγάλους ανεμοστρόβιλους που σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι οποίοι σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους. Συνολικά, τουλάχιστον 83 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε πέντε πολιτείες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Δωρεά Apple για την ανακούφιση από ανεμοστρόβιλους στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ήταν ο Τιμ Κουκ που ανακοίνωσε τη δωρεά με ένα μήνυμα στο Twitter. Το tweet του αφεντικού της Apple αναφέρει:

Είμαστε ολόψυχα με όλους εκείνους που επλήγησαν από τις σκληρές καιρικές συνθήκες και τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Νότο και το Μεσοδυτικό. Η Apple θα κάνει δωρεά για να υποστηρίξει τις προσπάθειες αρωγής στο έδαφος.

Όπως με κάθε ανακοίνωση δωρεάς, ο Tim Cook δεν δίνει καμία πληροφορία για το ποσό.

Αυτό το Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν θρήνησε «μια από τις χειρότερες σειρές ανεμοστρόβιλων» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών εν όψει των 83 νεκρών και πολλών κατεστραμμένων πόλεων. Στο Ιλινόις, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση αποθήκης της Amazon. Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και πρώην αφεντικό της Amazon, απάντησε στην τραγωδία, λέγοντας ότι ο ίδιος και οι ομάδες του «είναι συντετριμμένοι» και «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους» .

Τουλάχιστον 40 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου στο Αρκάνσας, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μιζούρι, το Μισισιπή και το Τενεσί, σύμφωνα με τους New York Times .