Το Facebook θα καταστήσει υποχρεωτικό το 2FA για λογαριασμούς υψηλού κινδύνου

0


Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το Facebook πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό για τους χρήστες την ασφάλεια των λογαριασμών τους με 2FA, (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων). Ο τεχνολογικός γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για λογαριασμούς με σοβαρή απειλή χακαρίσματος.

Ο κατάλογος των ατόμων που εμπίπτουν στην κατηγορία των σημαντικών απειλών περιλαμβάνει ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έτσι μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους λογαριασμούς τους, ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει το πιο πρόσφατο σύστημα ως μέρος του βελτιωμένου προγράμματος ασφαλείας με τίτλο Facebook Protect. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί για την προστασία των λογαριασμών ατόμων που ενδέχεται να διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να χάσουν τα διαπιστευτήριά τους από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Η εφαρμογή κοινωνικών μέσων δοκιμάζει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας για όλους τους χρήστες. Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί σύντομα.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Ασφαλείας στο Facebook, Nathaniel Gleicher, ανέφερε το TechCrunch σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό,

«Το 2FA είναι ένα τόσο βασικό στοιχείο της διαδικτυακής άμυνας οποιουδήποτε χρήστη, επομένως θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται. Για να βοηθήσουμε στην ευρύτερη εγγραφή του 2FA, πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από την ευαισθητοποίηση ή την ενθάρρυνση της εγγραφής. Αυτή είναι μια κοινότητα ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμα σημεία του δημόσιου διαλόγου και είναι ιδιαίτερα στοχευμένοι, επομένως για τη δική τους προστασία, πιθανότατα θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν το 2FA."

Επιπλέον, ο λογαριασμός που ανήκει στην κατηγορία μεγαλύτερου κινδύνου θα πρέπει να ενεργοποιήσει το 2FA για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Σε περίπτωση που ένας χρήστης που αναγνωρίζεται από το Facebook ως λογαριασμός σημαντικού κινδύνου δεν ενεργοποιήσει το 2FA πριν από την ημερομηνία λήξης, θα χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του. Ωστόσο, η εταιρεία κοινωνικών μέσων δεν πρόκειται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς αυτών των χρηστών για πάντα και θα απαιτήσει από τους χρήστες να επιτρέψουν στο 2FA να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !