Η Ινδία διακόπτει την παραγωγή του iPhone 12

Το κλείσιμο του ινδικού εργοστασίου για την παραγωγή του iPhone 12 θα παραμείνει  για όλη την εβδομάδα. Οι διαδηλωτές αποκλείουν έναν μεγάλο δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο ως αντίδραση στην εισαγωγή στο νοσοκομείο 150 εργαζομένων που υπέφεραν από τροφική δηλητηρίαση την περασμένη εβδομάδα. Το περιστατικό πυροδότησε ανησυχίες και άλλων εργαζομένων που έκτοτε έχουν αναφερθεί στο Υπουργείο Εργασίας της πολιτείας.

Αυτό το εργοστάσιο είναι αρκετά σημαντικό στα μάτια της Apple, με τον όμιλο να σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει από τον Φεβρουάριο για την παραγωγή iPhone 13s . Οι πρώτες δοκιμές ήταν πειστικές, οι οποίες θα επιτρέψουν τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας παραγωγής. Ένα μεγάλο μέρος του iPhone 13 που παράγεται εκεί θα αφιερωθεί στην ινδική αγορά, αλλά ένας συγκεκριμένος αριθμός θα αφορά και άλλες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι αυτή η διακοπή παραγωγής για το iPhone 12 δεν θα βοηθήσει απαραίτητα την Apple σε αυτό το τέλος του έτους. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν να είναι σίγουροι και δεν πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος θα είναι τόσο μεγάλος. Από την άλλη, σημειώνουν ότι το εργοστάσιο θα πρέπει να λειτουργήσει με πλήρη ταχύτητα το πρώτο εξάμηνο του 2022, εάν η Apple δεν θέλει να έχει σημαντικές προθεσμίες χαμένες.