Σκαρφαλώνει το HomePod mini

Σύμφωνα με το Strategy Analytics , η Apple πούλησε 4 εκατομμύρια HomePod mini το τρίτο τρίμηνο, έναντι 2,1 εκατομμυρίων αντιγράφων ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας αύξηση 92%. Το μερίδιο αγοράς της Apple στην αγορά των συνδεδεμένων ηχείων και οθονών είναι τώρα 10,2%, από 5,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτή που παραμένει πρώτη σε πωλήσεις είναι η Amazon με τις διάφορες συσκευές της Echo. Ο όμιλος πούλησε 10,4 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 10,3 εκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Το μερίδιο αγοράς της κυμαίνεται από 28,9% σε 26,4%, γνωρίζοντας ότι η υπόλοιπη αγορά έχει εξελιχθεί. Πράγματι, η Google πούλησε 8,1 εκατομμύρια προϊόντα Nest, αυξημένα κατά 18%. Το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε κατά 1,3 μονάδες για να διαμορφωθεί στο 8,1%. Το βάθρο τελειώνει με την Baidu και τις 5,4 εκατομμύρια πωλήσεις της, αυξημένες κατά 15%. Το μερίδιο αγοράς της είναι 5,4%.

Η Apple είναι ο πέμπτος πωλητής εδώ. Δεν βοηθά η κατάταξη που ομαδοποιεί τις πωλήσεις ηχείων και συνδεδεμένων οθονών, επειδή ο όμιλος δεν πουλά τέτοιες οθόνες. Οι φήμες από τις αρχές του 2021 έδειχναν ότι η Apple μόλις σκεφτόταν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο προϊόν, αλλά δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες.

Συνολικά, υπάρχουν 39,3 εκατομμύρια πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 9,7% σε διάστημα ενός έτους.