Μια νέα φήμη κάνει λόγο για το iPhone 15 Pro και πιο συγκεκριμένα για την υποτιθέμενη απουσία συρταριού για την φυσική κάρτα SIM. Επομένως, η Apple θα βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο στην eSIM.

Το τέλος της φυσικής SIM με το iPhone 15 Pro;

Ως έχουν, τα iPhone διαθέτουν ένα φυσικό συρτάρι κάρτας SIM και μια eSIM ( η δύο eSIM ακόμη όπως στο iPhone 13 ). Είναι επομένως δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο ή και τα δύο για να έχετε δύο γραμμές στην ίδια συσκευή. Αν πιστεύουμε στη βραζιλιάνικη τοποθεσία BlogDoiPhone , το iPhone 15 Pro θα αλλάξει το παιχνίδι και δεν θα έχει πλέον φυσικό συρτάρι κάρτας SIM. Θα αντικατασταθεί από μια πρόσθετη eSIM.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες ότι η Apple ήθελε να προσφέρει ένα iPhone χωρίς θύρες. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για πλήρη αφαίρεση της θύρας Lightning. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ότι η αφαίρεση του φυσικού συρταριού της κάρτας SIM θα ήταν το λογικό επόμενο βήμα για να έχουμε ένα iPhone χωρίς θύρα.

Ωστόσο, το να έχετε αποκλειστικά eSIM δεν είναι εύκολο. Πράγματι, δεν προσφέρουν όλοι οι παροχοι στον κόσμο αυτήν την υποστήριξη. Μόνο η  Cosmote, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή την προσφέρει.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, είναι πιθανό η Apple να προσφέρει μόνο το iPhone 15 Pro χωρίς φυσικό συρτάρι κάρτας SIM σε χώρες όπου όλοι οι πάροχοι προσφέρουν eSIM.