Στις 31 Δεκεμβρίου, το
iPhone 6 Plus θα προστεθεί στη λίστα με τα «παλιά προϊόντα» της Apple, σύμφωνα με ένα σημείωμα που προβλήθηκε από το MacRumors . Τα προϊόντα θεωρούνται παλιά όταν η Apple σταμάτα να τα εμπορεύεται πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια και πριν από λιγότερο από επτά χρόνια.

Για την Apple, το iPhone 6 Plus είναι ένα "παλιό προϊόν"

Το iPhone 6 Plus είδε το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2014, μαζί με το iPhone 6. Αυτή η σειρά ήταν η πρώτη από την Apple που είχε δύο μεγέθη οθόνης. Δικαιούμασταν μια οθόνη 4,7 ιντσών για το τυπικό μοντέλο και μια οθόνη 5,5 ιντσών για το μοντέλο Plus.

Κάποιοι μπορεί φυσικά να αναρωτιούνται γιατί το iPhone 6 Plus θα έχει την κατάσταση «παλιού προϊόντος» και όχι το μοντέλο 4,7 ιντσών. Η απάντηση είναι απλή: η Apple διέκοψε το μεγάλο μοντέλο το 2016, αλλά διατήρησε το μικρότερο από τα δύο στην πώληση μέχρι το 2018 σε ορισμένες χώρες. Έτσι, το iPhone 6 θα έχει κανονικά την ίδια κατάσταση σε δύο χρόνια. Όσον αφορά το κομμάτι του λογισμικού, και στα δύο είναι εγκαταλελειμμένο. Η τελευταία τους ενημέρωση είναι το iOS 12.5.5.

Τα Apple Stores και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης της Apple συνεχίζουν να παρέχουν επισκευές για παλαιότερα προϊόντα για έως και επτά χρόνια, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.