Το WhatsApp δοκιμάζει την άμεση πληρωμή με κρυπτονομίσματα

0

Η άμεση πληρωμή με κρυπτονομίσματα κάνει το ντεμπούτο της  στο WhatsApp. Τα μηνύματα βασίζονται στο Novi, ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ανήκει στο Facebook (Meta).

Ρύθμιση πληρωμής με κρυπτονομίσματα στο WhatsApp

Πρόκειται για μια σταδιακή εκκίνηση που αρχικά επηρεάζει ορισμένους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι χρήστες του WhatsApp μπορούν έτσι να απολαμβάνουν άμεση πληρωμή με μηδενικές χρεώσεις. Αυτό χρησιμοποιεί το σταθερό νόμισμα Pax Dollar (USDP). Η αξία του συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι πληρωμές στο WhatsApp είναι παρόμοιος με την αποστολή συνημμένων σε μια συνομιλία. Οι χρήστες πατούν το εικονίδιο «+» και στη συνέχεια επιλέγουν «Πληρωμή» από το μενού που εμφανίζεται. Οι χρήστες που πληρώνονται με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν USDP, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό στην ισοδύναμη αξία τους σε δολάρια ΗΠΑ.

Είτε στέλνετε χρήματα είτε μεταφέρετε σε τραπεζικό λογαριασμό, δεν υπάρχουν χρεώσεις. Επιπλέον, η συμπερίληψη του Novi στα μηνύματα δεν έχει καμία επίδραση στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο των προσωπικών μηνυμάτων.

Το WhatsApp δεν έχει ακόμη πει πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η άμεση πληρωμή κρυπτονομισμάτων σε άλλες χώρες. Η επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών ως χώρας εκκίνησης είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα όταν γνωρίζουμε ότι το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι απαραίτητα δημοφιλές επί τόπου. Είναι ιδιαίτερα το SMS και το Facebook Messenger που κυριαρχούν.

Όσον αφορά τις πληρωμές, το WhatsApp προσφέρει ήδη επιλογές στη Βραζιλία και την Ινδία. Αλλά πρόκειται για την αποστολή χρημάτων σε παραδοσιακά νομίσματα και όχι σε κρυπτονομίσματα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !