Όταν το HomeKit κολλάει τα iPhone λόγω σφάλματος

Όταν το όνομα μιας συσκευής HomeKit αλλάζει με μια μεγάλη συμβολοσειρά (500.000 χαρακτήρες σε δοκιμές), οποιοδήποτε με iPhone ή iPad που έχει εγκατεστημένη μια επηρεασμένη έκδοση iOS και φορτώνει το όνομα θα διακοπεί, ακόμη και μετά από επανεκκίνηση. Η συσκευή δεν αποθηκεύει πλέον εντολές, σαν να μην λειτουργεί πλέον η οθόνη αφής.

Το πραγματικό πρόβλημα σε αυτήν την ιστορία είναι ότι υπάρχει σύνδεση με τον λογαριασμό της Apple. Πράγματι, είναι δυνατό να επαναφέρετε τη συσκευή σας έτσι ώστε το σφάλμα να εξαφανιστεί. Αλλά η σύνδεση με τον λογαριασμό σας Apple θα επαναφέρει το σφάλμα DoorLock.

Ο ερευνητής ασφάλειας ειδοποίησε την Apple για αυτό το σφάλμα στις 10 Αυγούστου 2021. Ο κατασκευαστής τον είχε αρχικά ενημερώσει ότι μια ενημέρωση κώδικα θα ήταν διαθέσιμη πριν από το τέλος του 2022. Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά και η ενημερωμένη έκδοση κώδικα δεν είναι ακόμα εδώ. Η Apple λέει τώρα στον ερευνητή ότι η ενημέρωσή της θα φτάσει στις αρχές του 2022, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση. Ο Trevor Spiniolas, ωστόσο, διαπιστώνει ότι η Apple αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ελαφρά και αργεί πολύ για να το διορθώσει, επομένως οι λεπτομέρειες τωρα δίνονται δημόσια.

Μια προσωρινή λύση πριν από το patch της Apple

Επισημαίνει ότι στο iOS 15.1, η Apple πρόσθεσε ένα όριο στο μήκος του ονόματος που μπορεί να ορίσει μια εφαρμογή ή ένας χρήστης για ένα αξεσουάρ HomeKit. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να δώσει μια οριστική λύση στη γενική ανησυχία. Συγκεκριμένα, το σφάλμα επηρεάζει τους χρήστες ακόμα και αν δεν έχουν προστεθεί συσκευές HomeKit. Αυτό συμβαίνει εάν κάποιος αποδεχτεί μια πρόσκληση που περιέχει μια συσκευή HomeKit με μια μεγάλη συμβολοσειρά ως όνομα. Αυτό ισχύει ακόμη και στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, δηλαδή το iOS 15.2.

Κατά την ρύθμιση, το iPhone σας θα κολλήσει και θα επανεκκινηθεί εάν έχετε ενεργοποιημένες συσκευές HomeKit στο Κέντρο Ελέγχου. Εάν δεν έχετε, η εφαρμογή Home διακόπτεται. Μια προσωρινή λύση για την αποφυγή του σφάλματος είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κέντρο Ελέγχου και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε τα "House Controls".