Όταν η Google επικρίνει το iMessage

Τα μηνύματα IM είναι μπλε και τα μηνύματα κειμένου με χρήστες Android (ή όσους έχουν iPhone που δεν ενεργοποιούν το iMessage) είναι με πράσινο χρώμα. Αυτό έχει κάνει το iMessage σύμβολο της κατάστασης μεταξύ των εφήβων (ειδικά στις ΗΠΑ), δημιουργώντας πίεση στους νέους να αγοράσουν iPhone. Το να επιδεικνύεστε σε μια ομαδική συνομιλία ως μια πράσινη φούσκα έχει γίνει, για ορισμένους, κοινωνικό ψεύτικο αξίωμα. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη και όμως είναι πραγματικότητα. Η Wall Street Journal αφιέρωσε πρόσφατα ένα άρθρο σε αυτό το θέμα .

«Το IMessage δεν πρέπει να ωφελείται από τον εκφοβισμό. Τα μηνύματα πρέπει να μας φέρουν κοντά και η λύση είναι εκεί. Ας το διευθετήσουμε ως μία βιομηχανία», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός Android στο Twitter. Παραθέτει ένα tweet από τον Hiroshi Lockheimer, έναν αντιπρόεδρο της Google που επιβλέπει το Android, το Chrome, το Chrome OS, το Play Store και το Google Photos. «Το κλείδωμα του iMessage της Apple είναι μια τεκμηριωμένη στρατηγική. Η χρήση της πίεσης από τους συνομηλίκους και του εκφοβισμού ως μέσο πώλησης προϊόντων δεν είναι ειλικρινής για μια εταιρεία όπου η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη βρίσκονται στο επίκεντρο του μάρκετινγκ της. Τα πρότυπα υπάρχουν σήμερα για να λύσουν αυτό το πρόβλημα» , είπε.

Η σιωπηρή λύση που αναφέρεται είναι το RCS, δηλαδή ο διάδοχος του SMS. Υπάρχει ήδη σε Android και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αποδείξεις παράδοσης, αποστολή εικόνων και βίντεο καλής ποιότητας, ομαδικές συνομιλίες με καλύτερη διαχείριση, δυνατότητα συνομιλίας μέσω Wi-Fi και πολλά άλλα. Η Apple δεν υποστηρίζει το RCS με τα προϊόντα της και μόνο SMS ως εφεδρικό  εάν το iMessage δεν είναι διαθέσιμο.

Μιλώντας για μηνύματα, η Google δεν είναι καλός μαθητής. Όπως σημείωσε αρχισυντάκτης της Ars Technica, Ron Amadeo στο Twitter ο , ο γίγαντας της αναζήτησης έχει ξεκινήσει 13 ξεχωριστές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από τότε που κυκλοφόρησε το iMessage το 2011. Οι περισσότερες από αυτές απέτυχαν.