Οι χρήστες με iPhone 13 παραπονιούνται για ένα σφάλμα οθόνης αφού βλέπουν την οθόνη του smartphone να γίνεται ροζ. Αυτό συμβαίνει ξαφνικά, χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Η οθόνη του iPhone 13 βλέπει τη ζωή σε ροζ

Οι πρώτες αναφορές για ροζ οθόνη για το iPhone 13 χρονολογούνται πριν από λίγους μήνες, αλλά έχουν αυξηθεί σε αριθμό εδώ και μερικές εβδομάδες . Οι χρήστες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είχαν την πιο κλασική χρήση, μέχρι την απότομη αλλαγή χρώματος στην οθόνη. 

Τα άτομα με αυτό το πρόβλημα μπόρεσαν να αντικαταστήσουν το iPhone τους με ένα νεότερο μοντέλο. Αλλά δεν ήταν όλοι τόσο τυχεροί καθώς πολλοί πελάτες έχουν μέχρι στιγμής απορριφθεί.

Η Apple αντέδρασε σε αυτήν την ιστορία οθόνης, αλλά μόνο στην Κίνα. Πράγματι, η ομάδα δημοσίευσε στο Weibo (το κινεζικό Twitter) το ακόλουθο μήνυμα: "Δεν έχουμε παρατηρήσει σημαντικά προβλήματα στο υλικό των συσκευών γιατί αυτή η κατάσταση προκαλείται όταν το σύστημα είναι κλειδωμένο" . Επομένως, η Apple φαίνεται να προτείνει ότι πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού και μια ενημέρωση του iOS θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση.

Η τρέχουσα συμβουλή που δίνει η Apple στην Κίνα είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone και να ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Η τρέχουσα έκδοση είναι iOS 15.2.1. Θα κυκλοφορήσει ( κανονικά ) το iOS 15.3 την επόμενη εβδομάδα.