Κάντε τις ειδοποιήσεις στο iPhone σας να εμφανίζονται ακριβώς τη στιγμή που θέλετε

0
Η Apple ξεδίπλωσε μια σειρά από εξαιρετικές λειτουργίες iPhone στο iOS 15 . Μία από τις πιο πολύτιμες ενημερώσεις σάς επιτρέπει να ομαδοποιείτε όλες τις άκαιρες ειδοποιήσεις σας και να τις βλέπετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μόνο τις ώρες που επιλέγετε.

Με λίγα λόγια, η Προγραμματισμένη σύνοψη βοηθά στη σύνοψη και την οργάνωση των ειδοποιήσεων εφαρμογών με τον τρόπο που τις θέλετε, επιτρέποντάς σας να ομαδοποιείτε μη επείγουσες ειδοποιήσεις για προβολή σε συγκεκριμένες ώρες όταν δεν είστε απασχολημένοι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα βομβαρδίζεστε από άκαιρες ειδοποιήσεις όλη την ημέρα, κάνοντας τις πιο σημαντικές ειδοποιήσεις σας να ξεχωρίζουν.

Όταν παραλείπετε εφαρμογές από την Προγραμματισμένη σύνοψη, οι ειδοποιήσεις τους θα εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος και στο Κέντρο ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια, όλες οι ειδοποιήσεις από τις συγκεντρωτικές εφαρμογές θα εμφανίζονται σε ομάδες στις προγραμματισμένες ώρες σας. Σε ένα άλλο σενάριο, θα μπορούσατε να προσθέσετε μόνο σημαντικές εφαρμογές στην Προγραμματισμένη σύνοψη — έτσι είναι πιο πιθανό να δείτε τις ειδοποιήσεις τους και να μην χάσετε τίποτα, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για προβολή μετά την αφύπνιση.

Συνολικά, η Προγραμματισμένη σύνοψη είναι μια προσεγμένη μικρή δυνατότητα που σας βοηθά να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας και να ιεραρχήσετε τις ειδοποιήσεις με βάση το καθημερινό σας πρόγραμμα. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η Μην ενοχλείτε λειτουργία, επομένως θα λαμβάνετε κλήσεις, μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις που είναι ευαίσθητες στον χρόνο. Ωστόσο, έχετε την επιλογή εάν θέλετε να σας παραδίδονται άμεσα μηνύματα ή να συγκεντρώνονται στη σύνοψη (δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με κλήσεις και FaceTime ).

Για να ρυθμίσετε την προγραμματισμένη σύνοψή σας:

Βήμα 1 Ενεργοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύνοψη

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Ειδοποιήσεις. Στο επάνω μέρος, πατήστε την επιλογή "Προγραμματισμένη σύνοψη", η οποία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού επιλέγοντας "Προγραμματισμένη σύνοψη" από μια αναζήτηση στις Ρυθμίσεις ή στο Spotlight. Μόλις φτάσετε, αλλάξτε το διακόπτη του για να ενεργοποιήσετε την Προγραμματισμένη σύνοψη. 

Βήμα 2 Επιλέξτε Εφαρμογές για σύνοψη

Θα σας ζητήσει να επιλέξετε τις εφαρμογές των οποίων οι ειδοποιήσεις θέλετε να ενοποιηθούν στη σύνοψη. Επέλεξα WhatsApp και Μηνύματα στο παράδειγμά μου, αλλά μπορείτε να επιλέξετε όσα θέλετε. Μπορεί να είναι όλες εφαρμογές μείον μόνο σημαντικές, εφαρμογές από μια συγκεκριμένη κατηγορία (όπως ειδήσεις) ή ό,τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Οι εφαρμογές με τις περισσότερες καθημερινές ειδοποιήσεις κατά μέσο όρο θα εμφανιστούν αμέσως, αλλά μπορείτε να πατήσετε "Εμφάνιση περισσότερων" για να δείτε τις υπόλοιπες. Εάν δεν βλέπετε μια εφαρμογή που θέλετε να συμπεριλάβετε, είναι πιθανό να έχετε απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις γι' αυτήν, επομένως θα πρέπει να τις ενεργοποιήσετε ξανά για να μπορέσετε να τις προσθέσετε στη σύνοψή σας.

Αφού επιλέξετε τα πάντα, πατήστε "Προσθήκη 1 εφαρμογής" ή "Προσθήκη [#] εφαρμογών".


Βήμα 3 Ορίστε το συνοπτικό σας πρόγραμμα

Μετά από αυτό, θα δείτε μια σελίδα όπου μπορείτε να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα για τη λήψη ειδοποιήσεων από τις εφαρμογές που επιλέξατε στο Βήμα 2. Από προεπιλογή, υπάρχουν προγραμματισμένες δύο περιλήψεις. αγγίξτε τις ώρες τους για να τις προσαρμόσετε. Για παράδειγμα, στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης, προγραμμάτισα την πρώτη μου σύνοψη για το μεσημέρι και τη δεύτερη για τις 5:00 μ.μ.

Εάν θέλετε μόνο μία σύνοψη, πατήστε το κουμπί μείον δίπλα στη "2η σύνοψη" για να την αφαιρέσετε. Εάν θέλετε περισσότερες από δύο, πατήστε το κουμπί "+ Προσθήκη σύνοψης", αλλά να γνωρίζετε ότι η Apple σας περιορίζει σε 12 συνολικές περιλήψεις.

Όταν τελειώσετε, πατήστε "Ενεργοποίηση σύνοψης ειδοποιήσεων" και θα είστε έτοιμοι.

Βήμα 4 Προσαρμόστε την προγραμματισμένη σύνοψή σας

Αφού ρυθμίσετε το πρόγραμμα της σύνοψης, θα σας ανακατευθύνει στην κύρια σελίδα Προγραμματισμένη σύνοψη. Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε εφαρμογές κάνοντας εναλλαγή του διακόπτη δίπλα σε καθεμία. Στην περίπτωσή μου, πρόσθεσα την Gmail . Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις εφαρμογές που θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε να ταξινομήσετε από το "Α στο Ω" αντί με τον ημερήσιο μέσο όρο ειδοποιήσεων. 

Βήμα 5 Δείτε νωρίς τις περιλήψεις σας (Προαιρετικό)

Θα δείτε επίσης μια επιλογή που ονομάζεται "Εμφάνιση επόμενης σύνοψης", η οποία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όταν είναι ενεργοποιημένο, η ακόλουθη σύνοψη εμφανίζεται στο Κέντρο ειδοποιήσεων πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Το iPhone σας θα συνεχίσει να προσθέτει σε αυτό μέχρι να φτάσει στην προγραμματισμένη ώρα, αλλά μπορείτε να το επεκτείνετε από τις ειδοποιήσεις σας για να δείτε όλα όσα υπάρχουν ήδη εκεί, σε περίπτωση που δεν θέλετε να περιμένετε. 

Η δεύτερη σύνοψή μου αναμένεται στις 5:00 μ.μ., αλλά δεν θα μπορώ να κάνω προεπισκόπηση με απενεργοποιημένη την επιλογή "Εμφάνιση επόμενης σύνοψης". Όταν είναι ενεργοποιημένο, ωστόσο, αυτή η σύνοψη θα είναι διαθέσιμη για προεπισκόπηση και μπορώ να αλληλεπιδράσω μαζί της όπως ακριβώς μπορώ με τις τακτικές ειδοποιήσεις. Οτιδήποτε διαβάσετε ή απορρίψετε δεν θα εμφανιστεί ξανά την προγραμματισμένη ώρα. 

Βήμα 6 Προσαρμογή Σημαντικών Ειδοποιήσεων (Προαιρετικό)

Στις προτιμήσεις ειδοποιήσεων κάθε εφαρμογής, θα δείτε δύο επιλογές στην ενότητα Πάντα παράδοση αμέσως : "Ειδοποιήσεις ευαίσθητες στον χρόνο" και "Άμεσα μηνύματα". Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> [Η εφαρμογή] -> Ειδοποιήσεις.
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Ειδοποιήσεις -> [Η εφαρμογή].
  • Πατήστε την έλλειψη (•••) δίπλα στην εφαρμογή στο Κέντρο ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Προβολή ρυθμίσεων".

Και οι δύο επιλογές θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε εάν δεν θέλετε τα DM ή οι επείγουσες ειδοποιήσεις να παρακάμπτουν τη σύνοψη. 

Μερικές φορές, το Κέντρο ειδοποιήσεων θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα ή να τα προωθήσετε όλα στην Προγραμματισμένη σύνοψή σας. Μπορεί επίσης να λάβετε μια παρόμοια ερώτηση για ορισμένες εφαρμογές σχετικά με ειδοποιήσεις ευαίσθητες στο χρόνο. 

Βήμα 7 Προσθέστε περισσότερες εφαρμογές στη σύνοψή σας (Προαιρετικό)

Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εφαρμογές από τη σελίδα Προγραμματισμένη σύνοψη, όπως φαίνεται στο Βήμα 4, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να το κάνετε.

Εάν είναι ενεργοποιημένη η Προγραμματισμένη σύνοψη, κάθε φορά που μια εφαρμογή ζητά άδεια να σας στέλνει ειδοποιήσεις, θα υπάρχει η επιλογή "Να επιτρέπεται στην προγραμματισμένη σύνοψη". Πατώντας το θα προσθέσετε την εφαρμογή στη σύνοψή σας.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε μια εφαρμογή από τις Ρυθμίσεις και να πατήσετε "Ειδοποιήσεις" και μετά να επιλέξετε "Προγραμματισμένη σύνοψη" για να την προσθέσετε. Ή μπορείτε να το κάνετε από τις προτιμήσεις της εφαρμογής στις Ρυθμίσεις –> Ειδοποιήσεις.


  • Μπορείτε να έχετε μόνο μία προγραμματισμένη σύνοψη. Ίσως μια μέρα, η Apple να μας δώσει την επιλογή να επιλέγουμε διαφορετικές ομάδες εφαρμογών για διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε να μπορούν να ενοποιηθούν οι όμοιες εφαρμογές στις δικές τους περιλήψεις, αλλά μπορεί να μην συμβεί ποτέ.
  • Η ενεργοποίηση της Προγραμματισμένης σύνοψης δεν θα επηρεάσει τυχόν ειδοποιήσεις που βρίσκονται ήδη στο Κέντρο ειδοποιήσεων, επομένως δεν θα μετακινηθούν οι πρόσφατες ειδοποιήσεις σε αυτό. Θα περιλαμβάνονται μόνο μελλοντικές ειδοποιήσεις.
  • Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να εμφανίσει τη "Σύνοψη ειδοποιήσεων" και θα σας ενημερώσει ποιες εφαρμογές περιλαμβάνονται στη σύνοψη και, στη συνέχεια, θα αρχίσετε να εκφωνείτε την πρώτη ειδοποίηση. Αφού σας πει την πρώτη ειδοποίηση, θα μεταφερθεί στους άλλους. Όταν εμφανιστεί μια νέα εφαρμογή, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ακούτε τις ειδοποιήσεις της, επομένως πείτε "όχι" ή "ναι" για να τις παραλείψετε ή να τις ακούσετε, αντίστοιχα.
  • Εάν απενεργοποιήσετε την Προγραμματισμένη σύνοψη, τυχόν περιλήψεις στο Κέντρο ειδοποιήσεων θα εξαφανιστούν και οι ειδοποιήσεις που υπήρχαν σε αυτές ενδέχεται να μην διαδίδονται πίσω στο σημείο που πήγαιναν συνήθως.
  • Μπορείτε να πατήσετε την έλλειψη (•••) δίπλα στις εφαρμογές στη σύνοψή σας και να επιλέξετε "Αμεση Παράδοση" για να αφαιρέσετε εντελώς την εφαρμογή από τη σύνοψή σας.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !