Τα 99 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά

Η συμβουλευτική ομάδα μετόχων Θεσμική Υπηρεσία Μετόχων (ISS) δήλωσε ότι υπάρχει «σημαντική ανησυχία» για τις μετοχές που έλαβε ο Tim Cook το 2021. Αναλυτικά, ο Tim Cook είχε μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, αποζημίωση 13,87 εκατομμυρίων δολαρίων και κυρίως 82,35 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών. συμπεριλαμβανομένων 44,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόδοσή του ως αφεντικό της Apple το 2021.

Σύμφωνα με την ISS, η αποζημίωση του Tim Cook για το 2021 «ξεπέρασε σημαντικά» αυτή που προσέφεραν συγκρίσιμες εταιρείες πέρυσι. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που ο ISS αντιτάχθηκε στην αποζημίωση της Apple.

Όπως εξηγούν οι Financial Times , οι ψήφοι των μετόχων για τις αμοιβές στελεχών της Apple είναι μόνο συμβουλευτικές και δεν απαιτούν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να λάβει μέτρα για αυτές. Πέρυσι, περίπου το 95% των ψήφων ήταν υπέρ της Apple. Αλλά μια μεγάλη διαμαρτυρία φέτος θα μπορούσε να ταράξει το διοικητικό συμβούλιο της Apple, εννέα χρόνια μετά την τελευταία σημαντική αλλαγή στην αποζημίωση του Tim Cook.

Η επόμενη ετήσια συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί (εικονικά) στις 4 Μαρτίου. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές στην αμοιβή του Tim Cook.