Αποκλεισμός Apple Pay και Google Pay στη Ρωσία

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανακοινώνει ότι οι πελάτες πέντε μεγάλων ρωσικών τραπεζών δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιούν συναλλαγές με τις τραπεζικές τους κάρτες. Αυτό αφορά πληρωμές με κάρτα (συμπεριλαμβανομένων αγορών μέσω Διαδικτύου) σε άλλες χώρες και τη χρήση υπηρεσιών πληρωμών όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Οι ρωσικές τράπεζες που επηρεάζονται είναι η VTB Group, η Sovcombank, η Novikombank, η Promsvyazbank και η Otkritie. Οι πελάτες αυτών των τραπεζών μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τις τραπεζικές τους κάρτες στη Ρωσία, αλλά όχι με το Apple Pay και το Google Pay που έχουν τεθεί σε αναστολή στη χώρα.

Αυτοί οι οικονομικοί περιορισμοί ισχύουν ως αποτέλεσμα των εισβολών της Ρωσίας στην Ουκρανία . Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στη δεύτερη μέρα του. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι «βομβαρδίζει γειτονιές πολιτών» . «Μας θυμίζει [την επίθεση των Ναζί] το 1941 », είπε, αναφέροντας τουλάχιστον 137 νεκρούς και 316 τραυματίες από την ουκρανική πλευρά. «Είμαστε όλοι εδώ» για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία, πρόσθεσε στο τέλος της ημέρας σε βίντεο που τραβήχτηκε μπροστά από το κτίριο της προεδρίας στο Κίεβο.