«Δεδομένων των απαιτήσεων απόδοσης υλικού και των μικτών περιθωρίων κέρδους, η Apple πιθανότατα θα στοχεύσει στην εμπορική αγορά και θα υιοθετήσει την ίδια στρατηγική τιμολόγησης με το HoloLens» , λένε επίσης οι ειδικοί της Trendforce, οι οποίοι, σε αντίθεση με τις τελευταίες φήμες, στοιχηματίζουν σε ένα αξεσουάρ μόνο για επαγγελματίες. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι το HoloLens ωστόσο πωλείται χωρίς συνδεδεμένη συνδρομή και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι δύσκολο να δούμε την Apple να προσφέρει τη διπλή ποινή, δηλαδή μια πολύ υψηλή τιμή αγοράς που υποστηρίζεται από μια μηνιαία συνδρομή.

Η μόνη εταιρεία εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιεί αυτή τη στρατηγική είναι η Varjo , με ακουστικά που πωλούνται για $3.500 και $6.000 και μια συνδεδεμένη συνδρομή πολλών εκατοντάδων δολαρίων το χρόνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πωλήσεις της Varjo παραμένουν στην εξαιρετικά εξειδικευμένη αγορά. Ειλικρινά, φαίνεται πολύ παράλογο το γεγονός ότι η Apple θα ήθελε να ακολουθήσει μια τόσο ελιτίστικη στρατηγική που πιθανότατα θα σκότωνε κάθε προοπτική ανάπτυξης για να μην αναφέρουμε ότι το ευρύ κοινό θα έχανε τότε εντελώς το ενδιαφέρον για τα ακουστικά VR της Apple.

Οι προβλέψεις της TrendForce δεν είναι επίσης πολύ συνεπείς με τις «διαρροές» που διασφαλίζουν ότι η Apple θα στόχευε να πουλήσει αρκετά εκατομμύρια αντίγραφα του Apple VR της τον πρώτο χρόνο μάρκετινγκ, χωρίς να ξεχνάμε μια προσφορά υπηρεσίας που επικεντρώνεται στο gaming, την επικοινωνία και τα μέσα.