Σύντομα,
τα Apple Stores θα μπορούν να επισκευάζουν το Face ID μιας συσκευής χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν το iPhone οι χρήστες, με το κόστος που θα πρέπει να είναι 179 ευρώ στη Ευρώπη.

Λεπτομέρειες και τιμή για επισκευή του Face ID

Αυτή η τιμή των 179 ευρώ για να επισκευή Face ID στο iPhone στο Apple Store είναι πιο συμφέρουσα από την τρέχουσα φόρμουλα. Τώρα,  απαιτείται αλλαγή ολόκληρου του τηλεφώνου,  όπου χρεώνεται μεταξύ 400 και 600 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο.

Αυτή η νέα δυνατότητα, η οποία θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, θα επηρεάσει όλα τα iPhone με Face ID, εκτός από το iPhone X. Σύμφωνα με το iGen , η Apple έχει φροντίσει με αυτό το μοντέλο (που ήταν το πρώτο που είχε Face ID) ότι οι μη εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές δεν θα μπορεί να αγγίξει αυτό το στοιχείο, το οποίο έχει τον ίδιο σειριακό αριθμό με τη "λογική πλακέτα" του τηλεφώνου. Επομένως, το ένα δεν μπορεί να διαχωριστεί από το άλλο για να αντικατασταθεί από μια άλλη ενότητα.

Επιπλέον, το iPhone 13s (ανεξαρτήτως παραλλαγής) δεν θα είναι αρχικά επιλέξιμο. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη εξαρτημάτων. Αλλά αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση. Από την άλλη, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα για τα υπόλοιπα μοντέλα.

Η Apple δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία για την επισκευή του Face ID χωρίς να αλλάξει ολόκληρο το iPhone. Οι υπάλληλοι του Apple Store απλώς περιμένουν το πράσινο φως. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα iPad Pro δεν επηρεάζονται από αυτή την τροποποίηση.