Η δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.4,
ειναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές , όπου πρόσθεσε μια νέα γραμμή κώδικα σχετικά με την υποστήριξη άδειας οδήγησης και ταυτότητας στο iPhone. Αυτό δείχνει ότι η Apple συνεχίζει να εργάζεται σε αυτήν τη δυνατότητα.

Η άδεια και η ταυτότητα στο iPhone με iOS 15.4;

Ο προγραμματιστής Steve Mosser εντόπισε την ακόλουθη γραμμή κώδικα στο iOS 15.4 Beta 2: "Μάθετε πότε η άδεια οδήγησης ή η εθνική σας ταυτότητα είναι έτοιμη για χρήση και λάβετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά σας » .

Η Apple αρχικά είπε ότι η υποστήριξη άδειας οδήγησης και ταυτότητας στο iPhone επρόκειτο να φτάσει στα τέλη του 2021 με μια ενημέρωση στο iOS 15. Όμως η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι η λειτουργία τελικά αναβλήθηκε για τις αρχές του 2022, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για την ημερομηνία. Επομένως, είναι δυνατή η άφιξη με το iOS 15.4, γνωρίζοντας ότι η ενημέρωση στην τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την κεντρική ομιλία τον Μάρτιο

Πέρυσι, η Apple ανακοίνωσε ότι η Αριζόνα και η Τζόρτζια θα είναι μεταξύ των πρώτων πολιτειών που θα υποστη
ρίξουν τη δυνατότητα και διευκρίνισε ότι το Κονέκτικατ, η Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, η Οκλαχόμα και η Γιούτα θα ακολουθήσουν. Άλλες πολιτείες όπως το Κολοράντο, το Ντέλαγουερ, η Φλόριντα και η Λουιζιάνα προσφέρουν ήδη τις δικές τους εφαρμογές ψηφιακής ταυτότητας και θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την Apple για την ενσωμάτωση στο iOS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αυτή τη στιγμή μιλάει για διαθεσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κατασκευαστής δεν λέει τίποτα για τη Γαλλία ή άλλες χώρες. Αρκεί μόνο να πούμε για την ώρα ότι θα πρέπει να περιμένουμε…