Διορθώθηκε το σφάλμα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του MacBook

Οι χρήστες με macOS 12.2 και την πρώτη έκδοση beta του macOS 12.3 έχουν παρατηρήσει ότι το MacBook βλέπει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του να πέφτει από 100% σε 0% κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το Mac βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Μια γρήγορη ματιά στο Terminal δείχνει ότι οι συσκευές Bluetooth συνδέονται τακτικά με τον υπολογιστή, σε σημείο να τον βάζουν εκτός λειτουργίας αναστολής λειτουργίας. Αυτό αφορά τόσο σε άτομα με Intel Mac όσο και άτομα με Mac M1.

Μια προσωρινή λύση είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε όταν χρειάζεται. Αρκεί να πούμε ότι αυτή η πρακτική μπορεί γρήγορα να είναι ενοχλητική, ειδικά αφού πρέπει να γίνεται καθημερινά. Το macOS 12.3 μπαίνει για να διορθώσει αυτό το σφάλμα.

Ο χρήστης Macintosh είχε αυτό το σφάλμα διάρκειας μπαταρίας στο MacBook Pro του 2018 και λέει ότι εξαφανίστηκε μετά την εγκατάσταση του macOS 12.3 Beta 2. Το τερματικό δεν σηματοδοτεί πλέον μια κλήση αφύπνισης σε σύνδεση με το Bluetooth.

Η Apple δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για την τελική έκδοση του macOS 15.4. Αλλά δεδομένου ότι μια κεντρική ομιλία πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου , μπορούμε να φανταστούμε ότι η διαθεσιμότητα θα είναι περίπου αυτή την ημερομηνία.