Ειδοποιήσεις για εφαρμογές Ιστού με iOS 15.4

Όπως παρατήρησε  ο Maximiliano Firtman, η beta του iOS 15.4, που ειναι διαθέσιμη για λίγες μέρες , ενσωματώνει δύο νέα κουμπιά στις πειραματικές δυνατότητες του Safari και συγκεκριμένα τις «Ενσωματωμένες ειδοποιήσεις Web» και το «Push API». Και οι δύο επιλογές, αν και υπάρχουν, δεν λειτουργούν ακόμη. Ωστόσο, δείχνει ότι η Apple σκοπεύει να προσφέρει ειδοποιήσεις για εφαρμογές Ιστού από το iOS 15.4.

Αρκετές υπηρεσίες έπρεπε να προσφέρουν Εφαρμογές Ιστού, αντί για εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς της Apple και ισχύει ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες παιχνιδιών cloud με Xbox Cloud Gaming (xCloud) , Stadia της Google GeForce Now , οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο μέσω Εφαρμογών Ιστού. Πρέπει να περάσετε από το Safari για να απολαύσετε τις εμπειρίες. Τώρα αυτά θα μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις στους χρήστες.

Το iOS 15.4 είναι επί του παρόντος σε beta τόσο για προγραμματιστές όσο και για δημόσιους δοκιμαστές . Η Apple δεν λέει ακόμη πότε η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για λήψη από όλους. Μια κυκλοφορία την άνοιξη, ωστόσο, φαίνεται περισσότερο από πιθανή.