Τα Silent AirTag είναι προς πώληση

Τα AirTag που έχουν τροποποιηθεί για να δουλεύουν αθόρυβα διατίθενται προς πώληση στο Etsy και στο eBay. Η αφαίρεση του ηχείου δεν επιτρέπει πλέον στον ιχνηλάτη να εκπέμπει ήχο και επομένως να σηματοδοτεί την παρουσία του. Κάποιοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα τέτοιο προϊόν για να παρακολουθήσουν ένα άτομο χωρίς να το γνωρίζουν, χωρίς ποτέ να προειδοποιηθούν από έναν ήχο.

Ένας από τους πωλητές στο Etsy αποφάσισε να σταματήσει να πουλά το αξεσουάρ και εξηγεί στο PCMag :

Ο σκοπός αυτής της τροποποίησης ήταν να ανταποκριθεί σε πολλά αιτήματα από αγοραστές που ενδιαφέρονται για το άλλο προϊόν AirTag μου, οι οποίοι ήθελαν να εγκαταστήσουν ένα AirTag στα ποδήλατα, τα κατοικίδια και τα ηλεκτρικά εργαλεία τους. Αυτά τα αιτήματα με οδήγησαν να το βάλω προς πώληση στο Etsy, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων που εμφανίζονται στο προφίλ μου στο Etsy προέρχονται από το τροποποιημένο λεπτό AirTag μου, που έχει σχεδιαστεί για να μπαίνει διακριτικά σε ένα πορτοφόλι ή αλλού.

Ένας πωλητής του eBay είπε ότι ο σκοπός του αθόρυβου AirTag ήταν να διασφαλίσει ότι "δεν θα συνεχίσει να εκπέμπει έναν ήχο όταν είναι μακριά σας", όπως "αν αφεθεί σε αυτοκίνητο ή το ποδήλατο ή σε ένα μέλος της οικογένειας . Το αθόρυβο AirTag υποτίθεται επίσης ότι «μειώνει τον κίνδυνο να ενημερωθεί ένας κλέφτης για την κρυφή του θέση» . Επί του παρόντος, ο εντοπιστής αντικειμένων της Apple αρχίζει να εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα μεταξύ 8 και 24 ωρών μετά τον διαχωρισμό από τον ιδιοκτήτη του για να αναφέρει την τοποθεσία του.

Η Eva Galperin, διευθύντρια κυβερνοασφάλειας στο Electronic Frontier Foundation (EFF), αναφέρθηκε στα AirTag που έχουν απενεργοποιημένο το ηχείο. Και προσθέτει: «Οτιδήποτε μπορεί να πιάσει έναν κλέφτη με αυτόν τον τρόπο είναι επίσης ένα τέλειο εργαλείο για τον εντοπισμό. Γι' αυτό η Apple τα διαφημίζει ως εργαλεία παρακολούθησης χαμένων αντικειμένων και όχι κλεμμένων αντικειμένων .

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν οδηγό για χρήστες που σχετίζεται ειδικά με τα AirTag και το απόρρητο.