Η αμερικανίδα δικαστής Denise Cote
απέρριψε την προσπάθεια δημιουργίας ομαδικής αγωγής κατά της Apple και το γεγονός ότι ο κατασκευαστής παραπλανά τους πελάτες της με την αντοχή στο νερό.

Καμία εξαπάτηση στα εμπορεύματα σύμφωνα με δικαστή

Από το iPhone 7 , η Apple προωθεί το γεγονός ότι τα iPhone της είναι αδιάβροχα, ιδίως υποστηρίζοντας ότι τα smartphone μπορούν τουλάχιστον να βυθιστούν για 30 λεπτά σε βάθος τεσσάρων μέτρων και εξακολουθούν να λειτουργούν μόλις αφαιρεθούν λίγο νερό.

Δύο ενάγοντες από τη Νέα Υόρκη και ένας από τη Νότια Καρολίνα κατέθεσαν αγωγή κατά της Apple για «ψευδείς και παραπλανητικές» που φέρεται να επέτρεπαν στην εταιρεία να χρεώνει τα iPhone διπλάσια από το κόστος των μέσων smartphone. Ο δικαστής έκρινε ότι, ενώ οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν εύλογα ότι η διαφήμιση της Apple θα μπορούσε να παραπλανήσει ορισμένους πελάτες, δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι τα iPhone τους είχαν καταστραφεί από την επαφή υγρού στην οποία η Apple υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να αντισταθεί. Ο δικαστής δεν βρήκε επίσης στοιχεία απάτης, επικαλούμενος την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ότι η Apple σκόπευε συνειδητά να υπερβάλει τους ισχυρισμούς σφράγισης για εμπορικό κέρδος. Αποφασίστηκε επίσης ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ενάγοντες είχαν βασιστεί σε δόλιες αξιώσεις μάρκετινγκ όταν επέλεξαν να αγοράσουν τα iPhone τους.

Η Apple έχει βελτιώσει την αντοχή στο νερό για το iPhone. Το πρώτο είχε αντίσταση IP67, τώρα βρισκόμαστε στο IP68 με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, όπως το iPhone 13. Οι συσκευές μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν αφού βυθιστούν σε βάθος έξι μέτρων για 30 λεπτά.

Σύμφωνα με την Apple, η αντοχή στο νερό και στη σκόνη δεν είναι μόνιμες συνθήκες και μπορεί να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου λόγω της κανονικής φθοράς. Η εγγύηση της Apple δεν καλύπτει ζημιές σε υγρά, επομένως είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί όταν εκτίθεστε σε υγρά.