Η συμμετοχή του Tim Cook στα Όσκαρ 2022

Το Apple TV+ έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ :

  • Καλύτερη ταινία για το CODA
  • Καλύτερος Ηθοποιός για τον Ντένζελ Ουάσιγκτον στο Μάκβεθ
  • Καλύτερος δεύτερος ηθοποιός για τον Troy Kotsur στο CODA
  • Καλύτερη προσαρμογή για σεναριογράφο και σκηνοθέτη Siân Heder με το CODA
  • Καλύτερη Φωτογραφία για τον Bruno Delbonnel με τον Macbeth
  • Τα καλύτερα σκηνικά για τον Stefan Dechant με τον Macbeth

Φυσικά, το πιο διάσημο Όσκαρ στη λίστα είναι της Καλύτερης Ταινίας για το CODA . Μια νίκη για το Apple TV + θα ήταν κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια ταινία που κυκλοφόρησε σε πλατφόρμα ροής. Ομολογουμένως, υπάρχει μια κυκλοφορία σε λίγες αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτή ήταν μια περιορισμένη κυκλοφορία. Αυτή η διαθεσιμότητα σε ορισμένους κινηματογράφους ήταν ακριβώς απαραίτητη για να είναι επιλέξιμες για τα Όσκαρ. Αυτός είναι ο λόγος που το Netflix και άλλοι κάνουν το ίδιο πράγμα.

Το CODA είναι πολύ σημαντικό για την Apple, με το γκρουπ να μιλάει για αυτό τακτικά και μάλιστα να προσφέρει μια νέα περιορισμένη κυκλοφορία στις Η.Π.Α. και στο Λονδίνο . Αυτή την εβδομάδα, ο Tim Cook συναντήθηκε με το κινηματογραφικό συνεργείο σε ένα Apple Store και μάλιστα ανέβασε στο Twitter το ραντεβού.

Υπενθυμίζουμε ότι το CODA είναι ένα αμερικάνικο ριμέικ της ταινίας The Aries Family . Η γαλλική ταινία με τους Louane, Karin Viard και François Damiens όπου βραβεύτηκε το 2015 με το César για την καλύτερη γυναικεία ελπίδα για τη Louane.